Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
16 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Cmr-verkiezingen studenten Museumpark moeten over

Gepubliceerd: 20 December 2013 • Leestijd: 0 minuten en 55 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De verkiezingen voor de centrale medezeggenschapsraad (cmr) zijn op locatie Museumpark ongeldig verklaard. Enkele studenten dienden na het sluiten van de verkiezing een bezwaar in omdat ze geen stemoproep hadden ontvangen.

‘We hebben vastgesteld dat er inderdaad iets niet goed is gegaan, dus hebben we besloten de uitslag van de cmr-verkiezingen ‘studenten Museumpark’ ongeldig te verklaren’, vertelt Joke Schouten, voorzitter van het stembureau. Op Museumpark volgen er, waarschijnlijk in de eerste week na de kerstvakantie, nieuwe verkiezingen. Het gaat om drie te ‘verdelen’ studentzetels in de cmr.

Vier ervaren studenten in nieuwe cmr
Bij de zeven studenten die al wel zijn gekozen, zitten er vier die nu al in de raad zitten. Het gaat om Joost Bakker (Trademanagement gericht op Azië), Christina Cathalina (international business management studies), Arthur Maijer (vastgoed en makelaardij) en Selcuk Durak, (informatica).

Nieuwkomers zijn Johan Witte (derdejaars small business & retail management), Jorn Brouwer (vastgoed en makelaardij) en Lester Verhoef (logistiek en technische vervoerskunde).

Opkomst 3,7 procent
De opkomst van de cmr-verkiezingen bij de studenten, in de drie kiesdistricten waar de uitslag geldig is verklaard, is bij elkaar opgeteld 3,77 procent. 886 van de 23.461 studenten hebben van hun stemrecht gebruik gemaakt. Het percentage ligt hoger dan voorgaande jaren (2,8 procent in 2011, 3,15 procent in 2012). Op de Kralingse Zoom was de opkomst met 4,95 procent dit jaar het hoogst.

Medewerkers
Op de locaties Academieplein/Rochussenstraat en Kralingse Zoom konden medewerkers ook een stem uitbrengen op een collega. Verkozen zijn resp. Wim Nas (instituut voor gezondheidszorg) en Maartje Fokkema (instituut voor financieel management). Ook voor verschillende instituutsmedezeggenschapsraden zijn studenten en medewerkers gekozen.

Jos van Nierop

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

3 Responses to Cmr-verkiezingen studenten Museumpark moeten over

  1. De opkomst op KZ was dus 4,95% haha.
    Ik had alleen maar gestemd omdat ik niks te doen had op mijn stage,,

  2. Het leeft echt binnen de HR, die cmr! Fijn als je zo gekozen wordt, dan weet je tenminste dat je gewild bent enzo.. ^^

  3. Zoals Johannes Couranus Klene ooit zei: Als de opkomst laag is, overdoen die handel!

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top