Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
25 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Facilitaire dienst knapt basisschool op

Gepubliceerd: 20 December 2013 • Leestijd: 1 minuten en 9 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De leerlingen hebben al kerstvakantie maar het is een drukte van belang op Daltonschool De Margriet aan de Nolensstraat. De facilitaire dienst van de HR is er neergestreken voor de ‘Alle hens aan dek-dag’ en helpt de school met opknappen en opruimen.

Alle hens aan dek - schuren‘Dit is gezellig en ook heel dankbaar werk’, vertelt Paul Zimmerman, vervangend eerste huismeester op locatie Academieplein, terwijl hij wijst naar de wilgen op het schoolplein die net zijn geknot. ‘Het is gewoon leuk om hier met z’n allen een dagje rond te huppelen.’

Leveranciers
Paul is een van de ongeveer zestig personen die vandaag meehelpen. Naast medewerkers van de facilitaire dienst (ook zij die normaal een kantoorfunctie hebben) zijn er ook leveranciers van de HR om te verven, elektra te vervangen et cetera.

Alle hens aan dek - elektra‘Deze bassischool heeft helemaal geen budget voor zulk soort werkzaamheden’, vertel Jolanda Kastelein, beleidsondersteuner van de facilitaire dienst (fadi). ‘Toen ze hoorden dat wij dit eerder op een school hebben gedaan, hebben ze ons benaderd.’ Met de ‘Alle hens aan dek-dag’ wil de hogeschool, en de fadi in het bijzonder, haar maatschappelijke betrokkenheid tonen. Kastelein: ‘’t Is ook een beetje de kerstgedachte. Het gaat in de meeste gevallen niet om ingewikkelde klussen, maar we zijn met veel mensen dus kunnen we veel doen. En het stimuleert ook, als je het met z’n allen doet.’

Weinig geld
Bij de Margrietschool zijn ze er in elk geval erg blij mee. ‘Het was hoog nodig en we vinden het heel fijn’, vertelt administratief medewerkster Corrie Catijn. ‘We hebben eerder al een klusdag met het personeel gehad, en vooraf moesten natuurlijk alle kasten leeggemaakt worden.’ De schoolmedewerkster bevestigt het verhaal dat de school weinig geld heeft voor onderhoud. Catijn: ‘Slechts het hoognodige wordt gedaan. De vorige schilderbeurt  is gedaan door ouders, dat is denk ik Alle hens aan dek - tuin tien jaar geleden. Vandaag zijn er overigens ook ouders en medewerkers die meehelpen.’

Jos van Nierop

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Facilitaire dienst knapt basisschool op

  1. Goed bezig mannen en damens van de FaDi,

    Leuk en mooi om te zien dat jullie je op deze manier inzetten voor de mede mens!!! Ik wens jullie daarom ook een hele fijne kerst en een gelukkig 2014 toe.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top