Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
21 juli 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Geen ontslagen, wel begeleiding van werk naar werk

Gepubliceerd: 29 January 2013 • Leestijd: 1 minuten en 6 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De overhead moet fors terug, werd gisteren nog maar eens duidelijk tijdens de vergadering van de medezeggenschapsraad (cmr). ‘Er worden geen medewerkers ontslagen, maar begeleiden van werk naar werk is wel te verwachten.’

Onderwerp was Focus, de beleidsplannen van het ‘nieuwe’ college. Nog even kort samengevat: de HR gaat zich concentreren op het voltijds bacheloronderwijs en zowel het deeltijdonderwijs als het contractonderwijs worden voor een aanzienlijk deel afgebouwd.

Van 27 naar 22 procent
En de overhead moet terug, van 27 naar 22 procent. Dat wil zeggen: het aantal medewerkers dat niet direct met onderwijs bezig is. Om dit zorgvuldig te doen, neemt het college voor deze operatie tot 2016 de tijd. Collegebestuurder Jan Roelof: ‘Er worden geen mensen ontslagen, maar dat wil niet zeggen dat iedereen hier kan blijven werken. We zullen waar nodig mensen begeleiden van werk naar werk; eerst binnen de school en zo nodig naar buiten de hogeschool.’

Onduidelijkheid en onzekerheid
Focus heeft ook gevolgen voor de medewerkers die zorgen voor het contractonderwijs en de andere private activiteiten. Roelof gaat op korte termijn in gesprek met contractonderwijs-medewerkers. ‘Er is onduidelijkheid en onzekerheid, maar die zal ik ook na gesprekken niet helemaal weg kunnen nemen.’

Yammer en Hint
In de lijn van Bormans’ visie werken vijf zogenoemde Focusgroepen, met daarin vooral directeuren en lectoren, aan voorstellen voor de concrete uitvoering van het Focus-beleid. Eerder nodigde het college medewerkers uit om via de interne kanalen Yammer en Hint te reageren maar daar mag het niet bij blijven, gaf de collegevoorzitter gisteren aan in de vergadering met de cmr.

Bormans: ‘Ik wil Yammer niet verabsoluteren, en zou het ook leuk vinden als jullie (de cmr, red.) met andere vormen komen om met elkaar in gesprek te gaan over de leuke en minder leuke gevolgen van Focus.’ Cmr-leden mogen zich desgewenst ook bij een van de Focusgroepen voegen.

Jos van Nierop

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Geen ontslagen, wel begeleiding van werk naar werk

 1. Als CMR-lid ben ik erg blij met de toezegging(en) van het CvB over de Focus-groepen.

  We zullen als CMR volgende week dan ook met voorstellen (moeten) komen om ons bij de Focus groepen te voegen, naar verwachting zal dit dan ook z.s.m besloten moeten zijn!

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
 2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 6. Geen commerciële boodschappen.
 7. Niet op de persoon spelen.
 8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top