Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
20 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

‘Het is hier nu al echt vol’

Gepubliceerd: 19 April 2013 • Leestijd: 2 minuten en 19 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De opleidingen ibms en ibl van Inholland komen naar de Rotterdam Business School van de HR. Wat vinden RBS-directie, docenten en studenten van dit nieuws?

‘Ik vind ’t prachtig’, reageert RBS-directeur Cees van der Kraan. ‘We hebben straks het monopolie over de internationale opleidingen in de internationale havenstad Rotterdam en dat vind ik een heel leuke kans. Natuurlijk zal het een klus zijn om 200-350 Inholland-studenten te gaan integreren in ons instituut met 2758 studenten, maar RBS krijgt met hun komst ook een nieuwe impuls en dat is alleen maar leuk.’ Bij ibl gaat het overigens om een beperkt aantal studenten; Inholland stopte afgelopen najaar al met de instroom van eerstejaars.

‘Niet meer naar elkaar kijken’
Docent ibms Frits Berkhout vindt dat de opleiding niet te groot moet worden maar verder is hij positief over de komst van ibms van Inholland. ‘Op deze manier kun je je in Rotterdam toch beter profileren.’ Collega’s Nathalie Barendswaard en Leo Klienbannink zijn het met Berkhout eens. Laatstgenoemde: ‘Je hoeft dan binnen Rotterdam niet meer naar elkaar te kijken en kunt met elkaar de opleiding positioneren.’ Wat betreft het in elkaar schuiven van curricula verwacht Barendswaard niet zo heel veel problemen. ‘Landelijk zitten beiden in een ibms-platform, en werken dus al samen. Het belangrijkste vind ik dat het belang van de student centraal staat.’

Onvoldoende computerplekken
Dat belang is momenteel vooral gediend bij voldoende ruimte, blijkt uit de eerste reacties. ‘Het is hier nu al echt vol’, klaagt Michelle (tweedejaars ibms). ‘Er zijn onvoldoende computerplekken; je moet maar hopen dat er eentje vrijkomt.’ Het ruimtegebrek baart ook Barendswaard zorgen. ‘Hoe gaat dat in hemelsnaam passen als ook de Inholland-studenten er nog bij komen. Daarbij kun je verwachten dat er Inholland-studenten zijn die niet gaan wachten op 2014 en komende zomer al overstappen naar de HR.’

‘Met RBS naar het glazen Inholland-pand op Zuid’
Instituutsdirecteur Van der Kraan is duidelijk: ‘Of we iedereen kunnen huisvesten? Het antwoord op die vraag kan ik al geven: nee, dat kan niet. We barsten op de Kralingse Zoom uit onze voegen. Misschien is het wel een optie om met de hele RBS naar dat mooie glazen Inholland-pand op Zuid te gaan… De praktische uitwerking van deze operatie, daar moeten we nog aan beginnen. We gaan eerst maar eens een projectgroep samenstellen met contactpersonen van beide scholen.’

Zitten er ook veel meisjes daar?
Studente Michelle ziet een verhuizing naar ‘Zuid’ niet zo zitten. ‘Nee, dat wil ik echt niet. Vanuit Sliedrecht kom ik nu met één bus op de hogeschool. Reizen naar het Inholland-gebouw kost mij meer tijd. En bovendien heb ik voor de HR gekozen omdat Inholland niet zo’n goeie naam heeft. Als we naar dat gebouw zouden gaan, lijkt het net alsof ik niet meer bij de HR zou studeren.’ De komst van de Inhollanders naar de HR vindt de studente geen probleem. Hetzelfde geldt voor de eerstejaars Jordy en Ricardo. Jordy hoopt dat er bij de Inholland-instromers ook internationale studenten zitten. ‘In onze klas hebben we geen niet-Nederlandse studenten. Als zij die wel hebben, zou dat wel goed zijn. Ik heb ook voor deze opleiding gekozen vanwege het samenwerken met internationale studenten.’ Ook Diovanni hoopt op bepaalde studenten van Inholland, laat hij glimlachend weten: ‘Zitten er ook veel meisjes daar?’

In het convenant dat HR en Inholland sloten is ook afgesproken dat de pabo Dordt van de HR naar Inholland gaat. Profielen peilt ook reacties bij de pabo. Later meer nieuws.

Dorine van Namen en Jos van Nierop

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

3 Responses to ‘Het is hier nu al echt vol’

  1. Als we naar het “glazen huis” gaan wordt het natuurlijk wel het ” RBS HUIS” ik weet niet of het kan, maar we moeten ons realiseren dat de KZ gaat worden verbouwd / gerenoveerd. Dat zal in eerste instantie niet meer maar minder ruimte geven. Tijdens de verbouwing bedoel ik dan. Wij RBS zouden voor die periode het “RBS huis” of misschien is nog beter ” the house of RBS” kunnen betrekken. Het is ook nog eens in Rotterdam zuid waar we ook onze HR projecten doen. En ter geruststelleng voor studente Michelle, we halen natuurlijk vwel het inholland logo weg . Misschien een leuk studentenproject voor onze RISA. ( zal wel in de duisternis moeten en je moet er onschuldig bij blijven fluiten)

  2. Als voorzitter van RISA kan ik namens het gehele bestuur zeggen dat wij erg enthousiast zijn geworden omtrent deze verhuizing. Wij denken dat de communicatie en integriteit tussen het RBS en haar studenten verbeterd zal worden.

    Als Internationale Studenten Vereniging zullen we hier dan ook grote bijdrage aan willen leveren om de interactie tussen internationals te verbeteren en hiermee iedere student een leuke studententijd te verzorgen met binnen -en buitenschoolse activiteiten.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top