Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
19 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

HRooster bestaat nog, als hobbyproject

Gepubliceerd: 22 November 2013 • Leestijd: 0 minuten en 48 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De HR kent ruim een jaar de roosterwidget op de persoonlijke Hint-pagina’s maar het langer bestaande HRooster.nl is er ook nog; bedenker Sander Dalemans, oud-informaticastudent, noemt het inmiddels een ‘hobbyproject’.

HRoosterTot afgelopen mei nam de Hogeschool Rotterdam, gedurende twee jaar, HRooster af van het bedrijf van Dalemans. ‘Reclamevrij en met een hoge beschikbaarheid. Toen de hogeschool over een eigen toepassing beschikte (de roosterwidget die te combineren is met iCalendar, red.) is dat contract opgezegd’, vertelt Rob Ketelaar, directeur van de dienst HR Services. HRooster is nog steeds beschikbaar. Nu met reclame, van Hogeschool Inholland…

Vrije tijd
Dalemans, inmiddels geen student meer, beschouwt HRooster sinds het stoppen van het contract met de HR als een hobbyproject. ‘Ik wil er mee doorgaan en blijf de roosterinformatie invoeren maar dat doe ik in m’n vrije tijd. Belangrijkere dingen gaan voor.’ Het gevolg is dat de roosterinformatie niet altijd op tijd online gaat. Op het intranet van de HR klaagde een docent daar onlangs over, hij vindt dat de HR HRooster moet blijven ondersteunen.

‘Wordt aan gewerkt’
Een reden voor dat pleidooi is dat HRooster en de roosterwidget niet precies hetzelfde kunnen. Zo kan de widget geen roosters van verschillende onderwijsinstituten samenvoegen; handig als de student bij een ander instituut een volgt. ‘Maar daar wordt wel aan gewerkt’, vertelt Martijn van Deventer van HR Services.

Jos van Nierop

 

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

5 Responses to HRooster bestaat nog, als hobbyproject

  1. Roosterwidget??? HR communicatie style! Vandaar dat m’n rooster niet meer synced en de nieuwe periode ontbreekt. Wie heeft er bedacht om te vroeg over te stappen naar een mindere oplossing? Nu heb ik een half rooster.. thx he!
    Achja kan niet zeggen dat we dit niet gewend zijn.

  2. Het rooster widget is natuurlijk geen alternatief voor Hrooster.nl.
    Alleen al het feit dat je jouw rooster niet kan samen stellen uit losse modules maakt het widget al onbruikbaar.

  3. Wat dachten we dan van roosterwijzigingen? Die zijn dus ook niet meer up to date in je kalender. Met hrooster stonden wijzigingen er altijd binnen een halve dag al in..

  4. De site laadt en leidt naar de HR-inlog, dus we nemen aan dat de site werkt maar we zijn zelf niet op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top