Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
24 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

‘Lagere kantineprijzen, betere roosters’

Gepubliceerd: 16 December 2013 • Leestijd: 1 minuten en 37 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Op de Kralingse Zoom hebben zich 27 studenten kandidaat gesteld voor drie zetels in de centrale medezeggenschapraad (cmr). Een paar onderwerpen zijn favoriet: de prijzen in de kantine, het aantal werkplekken en de roosters.

Freek - cmr‘Er zijn nu al aardig wat klachten te horen over de prijzen van de nieuwe cateraar en het rooster was voor velen niet echt prettig, stelt bijvoorbeeld Freek Wilkes, eerstejaars commerciële economie, in het tekstje dat hij voor zijn kandidaatstelling schreef. ‘Ik hoop echt de stem van de student te laten horen en daarbij geef ik de zaken die direct of indirect gevolgen hebben voor studenten prioriteit.’

Cash betalen in de kantine
Ook voor Ashwin Hieralal is de kantine een van de speerpunten. De eerstejaars small business vindt het ‘huidige aanbod niet voldoende’. ‘Ik wil ook graag het cash betalen weer invoeren. Ik begrijp dat chippen zo zijn voordelen heeft maar het is gemakkelijker voor de studenten om de mogelijkheid te hebben ook gepast te kunnen betalen’, aldus Ashwin die zich ook wil inzetten voor een andere manier van inschrijven voor keuzevakken. ‘Het is hartstikke vervelend dat, wanneer je eindelijk een vak gekozen hebt, je uitgeloot wordt. Dit kan en moet beter.’

Kimberley - cmrStem voor meerdere studenten
Veel kandidaten focussen zich in hun profielschets op de ervaring die ze hebben. Zo schrijft Kimberley Hill, eerstejaars ibm (international business management), over haar functie van klassenvertegenwoordigster. ‘Die rol neem ik erg serieus en ik weet zeker dat ik dit (lid van de cmr, red.) ook serieus zal nemen. Ik vind het ook fijn om een stem te zijn voor meerdere studenten.’

Tweede termijn
Amber - cmrVoor Joost Bakker (tma), Christina Cathalina (ibms) en Amber van der Zouwen (sportmarketing & management) geldt dat ze al ervaring in de cmr hebben. Ze zitten nu in de raad en willen alle drie terugkeren. ‘Mijn interesses liggen voornamelijk op het gebied van studiesucces’, schrijft Amber. ‘Als raadslid had ik veel inbreng in de commissie onderwijs en in de Focusgroep ‘Kwaliteit voor het bachelor onderwijs’. Ik wil graag weer deel uitmaken van de cmr en iets betekenen voor ons allemaal.’

Jos van Nierop

Op 17, 18 en 19 december vinden de digitale verkiezingen voor de medezeggenschapsraad plaats. Studenten kunnen dan een stem uitbrengen op medestudenten die zich kandidaat stellen voor de centrale medezeggenschapsraad (cmr). De verkiezingen zijn per locatie, wat wil zeggen dat je kunt kiezen op een student van een van de opleidingen die op jouw locatie zijn gehuisvest. Voor de te verdelen cmr-zetels namens de locaties Kralingse Zoom en Academieplein zijn er eveneens verkiezingen. Daarnaast kan er gestemd worden op kandidaten voor de instituutsmedezeggenschapsraden.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

10 Responses to ‘Lagere kantineprijzen, betere roosters’

  1. Heeft niemand de mentaliteit om boterhammen te smeren?
    Het is zo simpel om de hoge kantineprijzen te ontwijken…
    Het zou juist grappig zijn als iedereen die kantine gaat boycotten, kijken wat er dan gebeurd.

  2. lieve freek,
    ik wens je heel veel succes met de verkiezingen! ik hoop dat je de stem van ons, studenten, kunt laten horen. ik vertrouw erop dat jij dat kan!
    daaag allemaal!
    PS. STEM FREEK JAN WILKES

  3. lieve freek! ik ben stiekum een beetje trots dat ik bij jou in de klas zit. het lijkt me superfijn als jij dat wat je in je je verhaal vertelt waar kan maken zodat ik weer meer kan eten van mijn geld. want ik eet zo graag. omdat ik ook roei.

    ps. kom je als je eenmaal de zetel hebt een keertje kijken bij een roeiwedstrijd?

  4. Geeft te denken over de kwaliteit van het economisch onderwijs, dat iemand denkt dat je de prijzen lager kunt krijgen en tegelijkertijd cashbetalen invoeren. Geld tellen, risico overvallen, geld afvoeren met Brinks, allemaal kosten verhogend.

  5. Nou Freek, ben je er klaar voor? Je hebt in ieder geval een hoop nattigheid bij het roeien voor de boeg!

  6. Ik had zo het idee dat de kantines van de HR locaties particuliere bedrijven zijn en dat het dus geen direct verband heeft met de school zelf naast het huren van een locatie, dus dan zou je als je in de CMR zit geen tot weinig invloed hierop moeten kunnen uitoefenen, misschien heb ik het natuurlijk mis, dus kan iemand dit verduidelijken voor mij?

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top