Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
6 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Meer ruimte en wifi aan de Wijnhaven

Gepubliceerd: 23 September 2013 • Leestijd: 2 minuten en 37 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Te weinig wifi en te krappe locaties. Afgelopen jaar waren er over de CMI-locaties Wijnhaven 99 en 107 veel klachten. Het instituut werkte, en werkt nog steeds, aan verbeteringen. Profielen nam een kijkje.

Nauwelijks plek om aan een groepsopdracht te werken en onvoldoende wifi en stekkerdozen. Het zijn enkele van de klachten over de locaties Wijnhaven waar het instituut CMI een jaar geleden naartoe verhuisde. De klachten deed de opleidingen ook kelderen in de Nationale Studentenenquête (NSE).

Wijnhaven 103
Gedurende het jaar werkte het instituut al aan oplossingen. Zo verkasten directie en een aantal andere ondersteuners naar het kantoorpand op Wijnhaven 103/105 (De HR noemt de locatie kortweg Wijnhaven 103) waardoor er meer ruimte voor studenten kwam. Sinds afgelopen zomer heeft het instituut op de derde, vierde en vijfde verdieping ruimtes gehuurd op Wijnhaven 103, die te bereiken zijn via het trappenhuis van Wijnhaven 107.

Wijnhaven 103 minorMarco en Gaël
‘Ideaal!’
Gaël en Marco zijn minorstudenten (communicatie & multimedia design, minor: interface & userexperience design) die gebruikmaken van de vroegere kantoorruimten die nog moeten worden verbouwd tot lokalen. ‘Ideaal! We kunnen hier zelfstandig werken’, reageert Marco. Met zo’n veertig andere minorstudenten hebben ze een eigen keukentje en dus een eigen werkplek. Gaël: ‘We kunnen spullen als papier hier gewoon laten liggen.’ Het internet is er wel wat traag. Marco: ‘Maar daar wordt aan gewerkt, is ons gezegd.’

Sloom wifi

Derdejaars cmd Christiaan en Robin zijn zeer te spreken over het rooster. ‘We hebben nu per klas een eigen lokaal, dat is beter. Daarnaast is de indeling van het jaar ook logischer; ik moet het tweede jaar deels inhalen en merk dat alles beter over het jaar is verdeeld.’ Over wifi zijn de twee studenten nog niet 100 procent tevreden.

Robin: ‘In ons vaste lokaal op de vierde verdieping is de wifi behoorlijk sloom.’ Op Wijnhaven 99 is het daarentegen flink verbeterd, weet Christiaan.

Eerstejaars Marissa en Ian (cmd) hebben er, op Wijnhaven 99, in elk geval geen klachten over. ‘Op de vijfde verdieping is het iets minder snel, maar verder heb ik nergens last van’, vertelt Marissa. Een probleem is wel dat er in het lokaal geen stroom is. Marissa: ‘Ik laad m’n laptop thuis op.’

Wijnhaven 99Nadia, Lorenzo en Naomi
‘Relaxed’
Op de vijfde verdieping vinden Naomi en Lorenzo, eveneens eerstejaars cmd, de locatie ‘relaxed’. Naomi: ‘Vorig jaar studeerde ik aan Hogeschool Avans, in een oud gebouw waar heel weinig plek was om te zitten. Hier kun je overal lekker zitten en het ziet er, met de serre en het terras, huiselijk uit. Het nodigt uit om hier aan school te gaan werken.’ Kritiekpuntje van Naomi en Lorenzo is dat de lift in het gebouw soms blijft hangen. Studiegenote Nadia, die vorig jaar een opleiding volgde op de Kralingse Zoom, vond het daar wat overzichtelijker. Bovendien mist ze de grote kantine.

‘Kwestie van levertijd’

Hans Maas, directeur van het instituut CMI, vindt het goed om te horen dat de studenten na de diverse aanpassingen over het algemeen tevreden zijn. ‘Wifi is volledig aangepast en het ging aanvankelijk heel goed. Maar sinds deze week zijn er toch weer wat klachten. We zijn aan het uitzoeken wat er aan de hand is’, aldus Maas. ‘En extra stroomvoorziening staat op de planning. Kwestie van levertijd.’ De stank in het trappenhuis is volgens Maas een probleem van de hele Wijnhaven. ‘Bij een ‘verkeerde’ waterstand hebben we er last van. Heb wel begrepen dat het zich nu beperkt tot het trappenhuis.’

Komende maanden worden de derde, vierde en vijfde verdieping van Wijnhaven 103 verbouwd en geschikt gemaakt voor onderwijs. Ook worden de muren tussen Wijnhaven 103 en Wijnhaven 99 (officieel Wijnhaven 99/101) doorgebroken. Maas: ‘Alles moet in kwartaal 3 in gebruik genomen kunnen worden, maar de verbouwing mag het onderwijs niet hinderen.’

Zelf inrichten
Ondertussen mogen studenten meedenken over de inrichting van lokalen, dus over de gebruikte kleuren, posters, de indeling et cetera. Maas: ‘Bij cmd zijn het echt opdrachten aan de klassen geworden, bij communicatie leunen ze wat meer op de architect.’

Jos van Nierop

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

2 Responses to Meer ruimte en wifi aan de Wijnhaven

  1. Door een bug in android 2.3 valt mijn wifi heel de tijd uit. Op school gebeurt dit ongeveer om de paar minuten, maar thuis heb ik dit minder.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top