Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
28 maart 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Negatief BSA door faalangst

Gepubliceerd: 16 May 2013 • Leestijd: 1 minuten en 2 seconden • Uitspraak Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Zijn de persoonlijke omstandigheden van een studente voldoende meegewogen toen zij een negatief bsa kreeg? Daarover gaat deze zaak.

Faalangst - foto emilyvalenza FlickrKlacht van: studente vrijetijdsmanagement
Tegen: Instituutsdirectie Willem de Kooning Academie
Uitspraak: gegrond

Slechts drie punten heeft ze nodig om het negatief bindend studieadvies af te wenden voor de opleiding vrijetijdsmanagement. De directie van de opleiding houdt de poot stijf en geeft de studente toch een negatief bsa. Volgens de studente is echter geen rekening gehouden met haar persoonlijke omstandigheden. Zo heeft haar moeder ernstige psychische problemen waardoor ze niet ‘optimaal heeft kunnen presteren’ en heeft zij zelf last van faalangst voor het vak financieringsmodellen. Laat dat nu net het vak zijn dat ze nodig heeft om haar propedeuse te halen.

Daarom pleit de studente ervoor dat zij zich laat helpen met haar faalangst waardoor zij het vak financieringsmo­dellen wél met succes kan afronden en haar propedeuse alsnog kan halen.

De instituutsdirectie vindt dit niet verstandig. Uit het ver­leden van de studente blijkt namelijk dat zij al sinds 2007 aan de Hogeschool Rotterdam studeert. Bij haar eerdere studie facility management kreeg ze ook al een negatief bsa. Ondanks de persoonlijke omstandigheden van de stu­dente, vindt de instituutsdirectie dat het tot tweemaal toe niet halen van een propedeuse een goede graadmeter is voor haar niveau.

Maar het college van beroep is van mening dat de instituutsdirectie de persoonlijke omstandigheden van de studente niet genoeg heeft meegewogen bij het geven van het studieadvies. Daarom vindt het college een negatief bsa ongegrond. De studente mag dus aan haar faalangst gaan werken en haar studie voortzetten.

Jonathan van Noord
Foto emilyvalenze/Flickr (de geportretteerde persoon is niet de beschreven studente)

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

7 Responses to Negatief BSA door faalangst

  1. wat een onzin. als je 2x faalt dan kan je het niveau niet aan, en als dit echt te maken heeft met haar faalangst hoe gaat dan uiteindelijk dit niveau vertegenwoordigen in haar carriere? Ik snap dat het vervevelend voor haar is, maar als ik haar was dan had ik al lang cursussen voor faalangst genomen voor dat er 2x was uitgekomen dat je negatief BSA krijgt.

  2. Faalangst is geen officiele diagnose en zodoende niet objectief (klinisch) meetbaar. Iedereen kan roepen dat hij lijdt aan faalangst. Daar zit tevens het probleem. Daarnaast had de student al veel langere tijd iets kunnen doen aan het probleem. De HR heeft er bijvoorbeeld zelfs een cursus voor. Opmerkelijk besluit om de klacht op basis van faalangst gegrond te verklaren. De situatie met de moeder staat daar los van mijns inziens.

  3. Het is ook een beetje onzin dat je een studie niet mag vervolgen omdat er toevallig een datum verstreken is. Er kunnen nu eenmaal prive omstandigheden zijn die het halen van de deadlines moeilijker maken. De monitoring van de BSA vanuit de hro kan ook via een persoonlijk gesprek ipv een simpel mailtje.

  4. 2x falen kan te maken hebben met persoonlijke zaken. En als ze niet HBO waardig was…zou ze ook niet op 57 ECT komen. Zet hem op en halen die toets! Voor elke reden waarom je de toets niet zou halen kan je er minstens 2 verzinnen om het wel te doen! Succes

  5. Dat klopt maar je in carriere later kan je ook niet voor elk dingetje, deadlines niet halen, dus vind ik het raar dat ze nu voor 3e keer dan toch nog die kans krijgt. Maar dat is haar geluk, succes ermee! 🙂

  6. Het gaat er niet om waarom ze het niet heeft gehaald. Het gaat er om of ze het volgend jaar wel haalt en als een faalangst training daar bij werkt lijkt me dat rede genoeg om haar door te laten gaan. Zet hem op en het ga je goed!!

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top