Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
20 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Overtref Jezelf Beurs naar Peter van der Eijk

Gepubliceerd: 21 November 2013 • Leestijd: 0 minuten en 54 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De Overtref jezelf Beurs (5000 euro) gaat naar Peter van der Eijk, die onlangs zijn opleiding accountancy afrondde en nu een toonaangevende masteropleiding in Australië gaat volgen.

Peter van der Eijk‘Ik sta helemaal te trillen, ik heb er geen woorden voor’, reageert Peter nadat collegebestuurder Jan Roelof op de locatie Academieplein hem als winnaar bekendmaakt. Omdat Peter in de file stond, is de uitreiking speciaal voor hem iets uitgesteld. Hij is amper vijf minuten binnen en al 5000 euro rijker. Peter: ‘Nu kan ik echt mijn droom waarmaken. En als ik iets terug kan doen voor de hogeschool doe ik dat.’ Dat laatste gaf hij ook al tijdens een eerdere presentatie aan; te denken valt aan een gastcollege.

Vmbo
De jury is onder de indruk van de ambitie van Peter en waardeert het dat hij de ‘zware, dure en sterk op kennis en presteren gerichte opleiding’ wil gaan volgen. ‘Er zijn maar weinigen die worden toegelaten, maar het is Peter gelukt de toelatingscommissie te passeren’, aldus de jury die erbij vermeldt dat Peter zijn opleidingsloopbaan startte op het vmbo.

Bijzondere toekomstplannen
De Overtref Jezelf Beurs is bedoeld voor een student die verder wil reiken dan gemiddeld.  Met de beurs beloont de HR bijzondere toekomstplannen van honoursstudenten. ‘Daarmee kunnen ze een ambitieuze start maken met hun carrière na hun opleiding.’

Voor de Overtref Jezelf Beurs zijn zeven aanvragen ingediend. De jury selecteerde er drie, waarna die drie (één duo en twee eenlingen) vorige maand een presentatie hielden.

Jos van Nierop

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Overtref Jezelf Beurs naar Peter van der Eijk

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top