Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
22 september 2023

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Site ‘Rotterdam Onbeperkt’ in de prijzen

Gepubliceerd: 11 July 2013 • Leestijd: 1 minuten en 10 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De site ‘Rotterdam Onbeperkt’ is tijdens het event ‘Exposed Now!’ uitgeroepen tot het beste project van CMI. Op Rotterdam Onbeperkt kunnen gehandicapten zien hoe toegankelijk openbare locaties en gebouwen zijn.

Wethouder Louwes huldigt de bedenkers van Rotterdam Onbeperkt Wethouder Louwes huldigt de bedenkers van Rotterdam Onbeperkt

‘We zijn echt trots, dit hadden we niet verwacht’, reageert Remco van der Kleijn die de site samen drie andere tweedejaars informaticastudenten (Rob Troost, Nick van Leeuwen en Stefan Bayarri) heeft bedacht en gemaakt. De opdracht was om iets te maken voor gehandicapten en daarbij gebruik te maken van de Rotterdam Open Data Store. Remco: ‘Rotterdam biedt allerlei openbare data, wij hebben de data gebruikt over openbare locaties en over invalideparkeerplaatsen.’

‘Groeiend systeem’
Het resultaat is een site waarop de locaties zijn aan te klikken, en waarop je via een reisplanner naar de dichtstbijzijnde invalideparkeerplaats wordt geloodst. Informatie over bijvoorbeeld invalidetoiletten en de aanwezigheid van liften in gebouwen ontbreekt nog op Rotterdam Onbeperkt. Net zoals sommige telefoonnummers en e-mailadressen. ‘Rotterdam Open Data biedt die informatie niet maar gebruikers van de site kunnen dit soort gegevens zelf toevoegen, waarna de informatie door ons wordt gecontroleerd en geaccepteerd’, vertelt Remco. ‘Het is een groeiend systeem’.

Rotterdam Onbeperkt - homepageVeel reacties telt de site nog niet. Remco: ‘Hij staat online maar er is nog niet veel aan marketing gedaan. Misschien gaat dat, via de gemeente en met hulp van ons of andere studenten, wel gebeuren. Wij hadden maar beperkt tijd om het te maken en hebben vooral op de details gelet: dat alles er goed uitziet, dat het goed werkt en goed blijft werken.’

Scriptieprijs
De scriptieprijs, voor net afgestudeerde CMI-studenten, ging tijdens Exposed Now! naar Manouk van den Berg (communicatie & multimedia design). Ze onderzocht hoe de fanbeleving bij het baanwielrennen kan worden versterkt door gebruik te maken van realtime data. Dat kan bijvoorbeeld door de snelheden van de verschillende wielrenners, via een app, in beeld te brengen.

Jos van Nierop

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Site ‘Rotterdam Onbeperkt’ in de prijzen

  1. Op zich een hartstikke goeie site. Ik heb een route gepland van mijn huis naar Pathé Schouwburgplein op zoek naar een invalidenparkeerplaats en krijg dan een kluitje met parkeerplaatsen te zien, blauwe rondjes met een P. Helaas, wanneer je één van die P’tjes aanklikt maakt niet uit welke en je klikt op de link ‘lees meer’, dan krijg je een 404. Zo te zien werkt geen enkele van die links.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top