Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
29 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Studenten aan de slag bij horeca op Kralingse Zoom

Gepubliceerd: 24 June 2013 • Leestijd: 1 minuten en 39 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Tien studenten van de opleiding small business & retailmanagement gaan komend studiejaar als studieopdracht managementtaken uitvoeren bij de horecavoorziening op locatie Kralingse Zoom. Voor het bedrijf, en als studieopdracht, gaan ze ook onderzoek doen.

Horeca Zadkine - Hogeschool RotterdamHet aflopende contract van de HR met cateraar Eurest en de aanwezigheid van een ondernemersopleiding was voor Anneli van der Reijden, directeur van de facilitaire dienst, reden op de locatie KZ eens een balletje op te gooien. ‘Zouden jullie misschien iets kunnen betekenen?’, vroeg Van der Reijden vorig jaar aan docent Janine Slootmaekers die vervolgens met een collega daarover is gaan nadenken. Horecaonderneming &Co is benaderd en die ziet wel wat in het concept van een leerwerkbedrijf waar, naast vaste personeelsleden, ook studenten van de HR en mbo’ers van Zadkine een rol vervullen.

Achter de kassa en marktonderzoek
Slootmaekers: ‘In plaats van het opzetten van een eigen bedrijf (de small business-onderneming, SBO) gaan deze tweedejaars studenten als studieopdracht nu meedraaien in een bestaand bedrijf.’ Af en toe komen de studenten achter de kassa te zitten maar ze zullen vooral werkzaamheden verrichten die bij hun studie passen, zoals marktonderzoek. ‘Dan gaat het bijvoorbeeld over het peilen van behoeften van de klanten. Wat willen de mensen eten en drinken?’, aldus Slootmaekers.

‘Het zal ook een proeftuin worden voor experimenten’, vertelt Frank Somers van de facilitaire dienst. ‘Wat gebeurt er bijvoorbeeld als  je een Vifit en een gezonde boterham heel goedkoop aanbiedt? Wordt dat dan veel gekocht?’ Studenten zullen ook een begroting gaan maken of een app waarmee te zien is wat er die dag te eten is. Slootmaekers: ‘En ze worden ingezet bij evenementen. Als er ergens op de hogeschool een borrel is, kunnen zij dat regelen. Dus dan moeten ze onder andere zorgen voor voldoende drank en hapjes en voor bedienend personeel.’

Leerwerkbedrijf voor mbo’ers
Naast de inzet van HR-studenten wordt de nieuwe horecavoorziening op de Kralingse Zoom ook een leerwerkbedrijf voor mbo’ers van Zadkine culinair. Onder leiding van een professionele leermeester en chefkok komen zij onder andere in de keuken en achter de kassa te staan.

In de zomer zullen zowel de kantine als het Grandcafé worden verbouwd. ‘Het wordt een beetje een Starbucks-achtig concept. Een goede prijs-kwaliteit verhouding met een basic assortiment’, vertelt Slootmaekers. ‘Met de uitstraling willen we ook de student en de medewerker binden aan de Hogeschool Rotterdam, het moet een echte ontmoetingsplek worden. Nu volgen studenten op de Kralingse Zoom hun colleges en zijn daarna, hup, weer weg…’

Jos van Nierop
Foto: Zadkine

Ook op andere Hogeschool Rotterdam-locaties verandert de horecavoorziening, zo wordt op Museumpark cateraar Eurest vervangen door Ladage Beheer.

 

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Studenten aan de slag bij horeca op Kralingse Zoom

  1. ‘Starbucks-achtig concept. Een goede prijs-kwaliteit verhouding met een basic assortiment’ like really? ^^

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top