Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
6 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Studenten balen van middagsluiting kantine KZ

Gepubliceerd: 23 September 2013 • Leestijd: 0 minuten en 55 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De nieuwe horeca op de Kralingse Zoom sluit zijn centrale verkooppunt dagelijks om 15.00 uur. Geen goede zaak, vindt de studentengeleding van de medezeggenschapsraad (sgmr).

Horeca - Kralingse Zoom‘Daarna is het grand café wel open maar de maaltijden daar zijn erg prijzig’, aldus sgmr’er Amber van der Zouwen vanmiddag tijdens de raadsvergadering. ‘Voor een pannetje eten betaal je 7,50 euro. Het is duurder en de keuze is beperkter.’

Over de nieuwe horeca op Museumpark is de sgmr goed te spreken, over Academieplein wat minder. De studenten hekelen de gestegen prijzen en de soms wat lagere kwaliteit. Rutger Veger: ‘Saucijzenbroodjes blijven bijvoorbeeld nogal eens te lang onder die lampen liggen.’

Broek ophouden
Collegebestuurder Gerard van Drielen stelde in de sgmr-vergadering dat de echte problemen op tafel moeten komen. Eerst wil hij laten uitzoeken wat de precieze afspraken zijn, over bijvoorbeeld de openingstijden. ‘Wel is het zo dat we nu ondernemers hebben die we niet meer ondersteunen. Zij moeten zelf hun broek ophouden.  En als de cateraar bepaalde broodjes te duur maakt, snijdt hij zichzelf in de vingers.’

Prijzen omlaag of omhoog
Uit een inventarisatie van de tien meest verkochte producten, concludeert Van Drielen dat de prijzen gemiddeld genomen omlaag zijn gegaan. Van Drielen: ‘Door de bank genomen zijn we dus beter uit, wat betreft de kwaliteit én de prijs.’ De sgmr deelde deze conclusie nog niet, en vroeg Van Drielen om met een overzicht te komen van alle producten die verkocht worden. De collegebestuurder stemde daarmee in.

Jos van Nierop

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

3 Responses to Studenten balen van middagsluiting kantine KZ

  1. wat een onzin, de prijs omlaag??? de prijs van koffie is met 250% gestegen!!! en er zijn geen goedkope broodjes meer van 1 euro, en ik geen spectaculaire verandering ten opzichte van vorige jaar. Onbegrijpelijk dat een instelling die les geeft niet in staat is dit op de juiste manier te organiseren. Het belang van de studenten moet voorop staan!! niet ons uitbuiten zodat een ondernemer hier een monopolie positie heeft en deze kan uitbuiten.

  2. Het eten op Museumpark is in principe kwalitatief goed maar je moet echt te lang wachten op je bordje eten. Als deeltijdstudent haast je je na je werk naar de HR om daar vervolgens in een half uurtje je avondmaaltijd te nuttigen. Als je van dat half uur ook nog eens 10 a 15 minuten moet wachten op je eten, zorgt dat er bij mij voor dat ik daar geen eten meer koop.
    Bovendien vind ik de prijzen echt teveel gestegen, de HR is een onderwijsinstelling geen sterrenrestaurant.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top