Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
28 september 2022

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Studentenfeest BEATS010 gaat niet door

Gepubliceerd: 26 September 2013 • Leestijd: 0 minuten en 26 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Er komt geen tiende editie van studentenfeest BEATS010. De Hogeschool Rotterdam vindt het feest niet passen in het nieuwe beleid om al het geld te investeren in het bachelor-onderwijs.

erik BEATS010 6Archieffoto: Erik FlohrOok de oplopende kostenpost om het feest veilig te laten verlopen, was voor het collegebestuur van de HR een reden om te stoppen met het organiseren van het feest.

‘Dat had nog wel gekund in het lustrumjaar van Beats010, maar het blijft structureel een kostenpost’, aldus Herman Veenema, secretaris van het collegebestuur. ‘Ook het feit dat we in de openbare ruimte een paar keer incidentjes hebben gehad met studenten die te veel hadden ingenomen, speelde een rol.’

BEATS010 is de afgelopen jaren georganiseerd. Aanvankelijk in juni en de laatste jaren vlak voor de herfstvakantie en in Ahoy. Vorig jaar telde het studentenfeest zo’n zesduizend bezoekers.

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

16 Responses to Studentenfeest BEATS010 gaat niet door

 1. Wat een onzin! Een feest waar je naar uitkeek. Wat wordt de vervanger?

 2. Jammer, maar snap het wel met de stijgende kosten etc. Het geld kan nu wel even beter gebruikt worden. En ach, misschien, als de economie over een paar jaar weer een stuk beter is dat de toekomstige studenten er wel weer van kunnen genieten. Dat het een jaar niet doorgaat hoeft niet te betekenen dat het er nooit meer komt. 🙂

 3. Ik ben totaal een leek in de prijzen voor het organiseren voor zo een feest, maar als er zo een 6000 studenten erop af kwamen en een kaartje 15 euro kostte dan was de opbrengst toch minstens zo een 9000 euro? Daarnaast waren er ook een aantal sponsoren waar de HRO er een van was. Ik zeg: probeer een sponsor te vinden die de HRO vervangt! Denk dat er van dat bedrag toch wel een leuk feestje georganiseerd kan worden.

 4. Balen!!
  Leek me echt leuk idee dat ze op het HBO wel feesten hebben..
  Hopelijk komt het in 2014 weer terug of komt er een leuk alternatief..
  🙁

 5. Logisch dat de focus ligt op het onderwijs ligt qua kosten, maar zulke feestjes ‘horen’ toch bij de studententijd. Verklein het anders en geef per instituut een bedrag om een feest o.i.d. te geven.

 6. (namens de redactie): Volgend jaar zou de tiende editie zijn, in eerste instantie schreven we vijfde editie)..

 7. Gelukkig gaat het niet door, want dan ervaren andere het ook eens hoe het is om alleen te zijn.

 8. Het is jammer, maar wat wordt er in het nieuwe beleid wel toegekend aan recreatie en ontspanning voor al het harde werken van de studenten. Begrijpelijk dat een groot feest vele kosten in beslag nam, maar daarin tegen gingen misschien wel de drang en motivatie om te studeren op het HRO omhoog..

 9. Wat een klets, enige leuke activiteit wat georganiseerd werd valt nu ook weg…

 10. Hoe duur denk je dat het huren van Ahoy voor een avondje is inclusief beveilig en horecapersoneel?

 11. Het feest kost rond de 150.000 euro om te organiseren. Het entreegeld gaat volledig naar de huur van de locatie en de BUMA. Dan hebben we het nog over de technische productie en een line-up. Totaal komt het erop neer dat de HRO voor iedere student die een kaartje koopt ruim 8 euro moet bijleggen. (Dan zijn de andere sponsors al verrekend) Een bedrag dat goed aan andere zaken besteed kan worden, er zijn genoeg feesten in Rotterdam e.o.. Het als onderwijsinstelling subsidiëren van feestjes is natuurlijk niet de kerntaak en daarom is het wat mij betreft logisch dat het van de jaarkalender afgaat.

 12. Die kwaliteitsimpuls met de waarde van 8 euro, hebben we hard nodig inderdaad

 13. De studentengeleding van de medezeggenschapsraad is ook van mening dat dit feest hoort bij de HR. Wij verzamelen argumenten waarom dit feest moet door gaan of alternatieven. Deze kun je naar mijn persoonlijke mail sturen dan gaan wij langs bij het bestuur.
  0831952@hr.nl

 14. Als Rotterdamsche student vraag ik me dan toch iets af. Als Rotterdam de bakermat der economen en ondernemers is, en de HR de Hogeschool van Rotterdam is. Dan zouden er toch op zijn minst een paar studenten moeten rondlopen die dit rendabel kunnen maken? En zo niet, waar schieten we dan te kort?

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 5. Geen commerciële boodschappen.
 6. Niet op de persoon spelen.
 7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top