Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
5 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Studentenraad wil dat BEATS010 blijft

Gepubliceerd: 3 October 2013 • Leestijd: 1 minuten en 34 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

BEATS010 moet blijven. Dat vindt de studentengeleding van de medezeggenschapsraad (sgmr) van de HR. ‘Het studentenfeest is goed voor de sociale cohesie en het is goed om andere studenten te leren kennen’, aldus voorzitter Arthur Mayer.

Beats010 - logo 2012Maar de Hogeschool Rotterdam vindt het feest niet passen in haar nieuwe beleid waarbij het geld vooral naar het bachelor-onderwijs gaat. Een andere reden om te stoppen met het feest dat negen jaar op rij is gehouden, was de oplopende kostenpost om BEATS010 veilig te laten verlopen. De editie van 2012 kostte de HR per saldo zo’n 80.000 euro (grofweg 140.000 euro min de 6000 verkochte kaartjes à 10 euro).

Contact met andere studenten
‘Als sgmr vinden we zo’n feest belangrijk’, stelt Mayer. ‘Maar belangrijker is of ons gevoel breed wordt gedragen.’ Inmiddels hoorden de sgmr’ers van meer studenten dat ze het jammer vinden dat BEATS010 niet meer doorgaat. Ook de meeste reacties onder het eerdere artikel op deze site wijzen in die richting. Mayer: ‘Blijkbaar kijken mensen ernaar uit. En zo’n feest is gewoon goed voor de sociale cohesie. Je ontmoet er andere studenten, jongeren van dezelfde leeftijd. Het is toch tof dat er studenten zijn die niet alleen maar naar school gaan en erna meteen naar huis. In je studententijd is het ook belangrijk om contact te maken met andere studenten, ook daar leer je van.’

Meer sponsors
Studenten met wie Mayer inmiddels sprak over het niet doorgaan van BEATS010, snappen niet dat het feest niet rendabel kan zijn, vertelt de sgmr-voorzitter en student vastgoed & makelaardij. Volgens hem zouden er bijvoorbeeld meer sponsors geworven kunnen worden en zou je het feest wellicht op een andere, goedkopere locatie kunnen houden. Mayer: ‘Heb je trowuens per se dure dj’s nodig? En moet je wel een bureau inhuren om het te organiseren? (dat bureau deed dat samen met studenten, red.)’

Overleg met collegebestuur
De sgmr roept studenten op om te reageren als ze willen dat BEATS010 moet blijven bestaan (dat kan onder dit artikel en/of te mailen naar voorzitter Arthur Mayer, 0821467@hr.nl). Ook wil de sgmr weten welke alternatieven studenten eventueel hebben. ‘Wij willen dus eerst goed inventariseren en daarna gaan we in gesprek met het college van bestuur’, vertelt Mayer. ‘Als een feest niet mogelijk is, gaan we in overleg over wat er dan wel kan. We begrijpen uiteraard dat de veiligheid en de kosten die daarmee gemoeid zijn, een rol spelen.’

Mayer hoopt dat er in mei of juni volgend jaar een feest georganiseerd kan worden.

Jos van Nierop

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

9 Responses to Studentenraad wil dat BEATS010 blijft

  1. Balen dat Beats010 niet in 2013 is.
    Fijn om te lezen dat er alles aan word gedaan om voor een oplosng te kijken.
    Café Beurs, Hollywood, club Saint Tropez zijn ook leuke uitgaansgelegenheden?

  2. Als oud-voorzitter ben ik erg geschrokken over de aankondiging dat het niet door gaat. Juist dit feest zorgt voor goed onderwijs. Het feest zorgt voor een verbetering van de sociale cohesie en kan voor binding zorgen met de instelling.

    Het is in mijn visie van groot belang dat studenten buiten de studie ook gestimuleerd worden te ontspannen. Een betrokken hogeschool denkt aan het welzijn van zijn studenten. Ontspanning draagt hoe dan ook bij aan het welzijn van de studenten.

  3. Mei 2014 is ook best joh, dan ben ik weer terug van mijn buitenland stage 😉

  4. Het feest in de Maassilo waar Beats werd gehouden tot en met 2010 was veel beter dan in de Ahoy. Neem aan dat dit ook een stuk goedkoper is?

  5. Wat een onzin, de meeste hbo’s hebben meer dan één schoolfeest per jaar en dat lukt ze blijkbaar ook gewoon…
    Hogeschool Utrecht heeft zijn eerste schoolfeest ondertussen al gegeven.
    Als het de HRO niet lukt één schoolfeest geven dan faalt de HRO gewoon HARD.

  6. Geen schoolfeest, maar ondertussen stijgt het collegegeld heel hard.

  7. BEATS010 was altijd de aftrap van het studiejaar. Heb het dit jaar wel gemist..

  8. Beats010 moet zeker blijven. Het was een top feest afgelopen jaar. Ik vind het belachelijk dat het feest niet door kan gaan vanwege de kosten, terwijl het collegegeld is gestegen. Waar gaat dat geld dan naartoe? Dat vraag ik me dan wel sterk af… Wat is nou weer een hogeschool zonder feest?

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top