Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
6 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Vanaf deze week: de iCalendar-download van je rooster

Gepubliceerd: 15 February 2013 • Leestijd: 1 minuten en 31 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Aan de roosterwidget op de persoonlijke startpagina’s van studenten is sinds gisteren de mogelijkheid toegevoegd om je rooster te downloaden, of je er op te abonneren.

Rooster-app te dwonloadenHet formaat van de download is ‘iCalendar’, dat niet alleen met een iPhone maar ook met Groupwise, Outlook en Google Calendar te gebruiken is, vertelt Martijn van Deventer van het webcentrum van HR Services.

Niet in één keer alles
‘Op dit moment zal de download alleen het rooster van de afgelopen week, de huidige week en de twee weken daarna bevatten. Dus niet in één keer alles voor de hele onderwijsperiode.’ HR Services heeft daartoe besloten omdat niet goed is te overzien wat de gevolgen zijn voor de belasting van Hint op het moment dat de nieuwe functionaliteit veel gebruikt wordt. Van Deventer: ‘Wellicht dat we dit op een later tijdstip alsnog kunnen veranderen.’

‘Om de juiste gegevens op je mobieltje te krijgen is het mogelijk de URL naar je mobieltje te mailen. Dan hoef je het dus niet over te typen. De URL is persoonlijk. Als je je rooster opnieuw instelt op Hint hoef je dus ook niet al je mobiele apparaten opnieuw in te stellen’, aldus Van  Deventer

Roosters te downloadenKeuzevak
In de genoemde roosterwidget komt, waarschijnlijk eind maart, ook de mogelijkheid om naast het gewone rooster van je klas nog een ander rooster toe te voegen, bijvoorbeeld van een keuzevak. Van Deventer: ‘Deze functionaliteit is een stuk ingewikkelder, zeker om dat gebruiksvriendelijk te krijgen’.

Het ontbreken van de mogelijkheid om in de bestaande Hint app niet alleen het rooster van je klas maar ook keuzevakken te volgen, was voor de studentengeleding van de medezeggenschapsraad (sgmr) een van de redenen om eind vorig jaar aan de bel te trekken bij college van bestuur en later ook bij HR Services. Met de hierboven genoemde maatregelen als resultaat.

‘Het liefst één app’
Sgmr-voorzitter Yentl van Heest noemt de verbeteringen ‘een goede zaak’ maar wil het liefst nog meer. ‘Ik zou één app willen waar alles opstaat. Dus je rooster, belangrijke informatie van school, de Koffie-app, plattegronden van de locaties maar bijvoorbeeld ook dingen buiten school zoals symposia. En natuurlijk hoef je niet alles daarvan te gebruiken’, aldus Van Heest. ‘Maar als ik op de NOS-app het nieuws bekijk, zou ik het raar vinden als ik voor sport naar een andere app zou moeten.’

Jos van Nierop

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

2 Responses to Vanaf deze week: de iCalendar-download van je rooster

  1. Helaas op dit moment niet.
    Voor iedereen die de roosterwidget kan gebruiken kan ook van de iCalender export gebruikmaken. Er zijn echter binnen Hogeschool Rotterdam opleidingen die de roostering met eigen software doen.
    Dat geldt ook voor de WDKA. Ik weet dat er op dit moment wel gesprekken gaande zijn met de WDKA om hunt roostersoftware wel aan te sluiten op de HR-brede software. Voor meer informatie daarover kun je het beste bij je eigen roosterdienst terecht.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top