Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
17 juni 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Studentenkamers in Rotterdam iets goedkoper

Gepubliceerd: 25 April 2014 • Leestijd: 0 minuten en 52 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Studentenkamers zijn in Rotterdam iets goedkoper geworden. Bewoners betaalden in 2013 gemiddeld 451,90 euro per maand, inclusief gas, water en licht. Een jaar eerder was dat nog 458 euro.

kamers goedkoperOok het aanbod aan Rotterdamse kamers nam het afgelopen jaar af, van 10.619 naar 10.190. Dat blijkt uit de gegevens van Kamernet, de grootste bemiddelingswebsite voor studentenkamers. De website vergeleek de prijzen van 2013 met de prijzen van 2012. Op Kamernet worden ruim 145 duizend kamers en appartementen aangeboden.

Amsterdam: 539 euro
De gemiddelde kamerprijs bedroeg vorig jaar 421 euro per maand, 6 euro meer dan het jaar ervoor. Amsterdam is nog altijd de duurste stad: daar is de huur gemiddeld 539 euro. De huren stegen het snelst in Utrecht en Maastricht: 4,6 procent. In Groningen, Tilburg en dus ook Rotterdam werden studentenkamers juist goedkoper, vergeleken met 2012.

LSVb maakt zich zorgen
De Landelijke Studenten Vakbond maakt zich zorgen over de huurprijzen voor studentenwoningen. ‘De basisbeurs van 279 euro per maand is bij lange na niet meer voldoende om je huur te betalen’, aldus voorzitter Jorien Janssen. Als het kabinet zijn zin krijgt, wordt de basisbeurs bovendien afgeschaft. Dan wordt op kamers gaan ‘een onmogelijke opgave’.

Dat de prijzen stijgen, laat volgens Janssen zien dat er nog altijd kamernood is: vooral in Utrecht en Amsterdam is het nauwelijks mogelijk een goede kamer te vinden. ‘Huisbazen hebben hierdoor vrij spel en vragen woekerprijzen voor een klein zolderkamertje. Het zou goed zijn als deze huisjesmelkers harder worden aangepakt.’

HOP, Bas Belleman / Profielen

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Studentenkamers in Rotterdam iets goedkoper

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top