Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
21 juli 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Als er ook maar iets van interesse is: zoenen!

Gepubliceerd: 2 July 2014 • Leestijd: 1 minuten en 30 seconden • Column Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Wat? Zoenen op de eerste date. Heel geschikt voor: daters die elkaar aantrekkelijk vinden en iets van interesse hebben in iets van een gezamenlijke toekomst, al is het maar een paar uur zonder kleren. Minder geschikt voor: daters die onpasselijk worden van elkaars aanblik. Beoordeling: *****

Tosca-zoenen-kus

Een zoen is wat mij betreft de perfecte afsluiter van een geslaagde date. Tenzij je van het idee een beetje moet overgeven in je mond is er eigenlijk geen reden om het niet te doen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het goed voor je is (echt waar!) en het is lekker, meestal.
Het is zo’n beetje het einde van m’n date met Timo en het was een geslaagde avond. Terwijl de serveerders bordjes met lekkers brachten, hadden we leuke gesprekken. Er werd voorzichtig voetjegevrijd en we deelden zelfs onze toetjes.

Op weg naar de auto legt hij zijn arm om mijn schouders, ik drapeer mijn arm om zijn heup. Het is onvermijdelijk dat er gezoend gaat worden, de vraag is wanneer. Als hij zich naast z’n auto naar me toe buigt, denk ik dat het zover is. Terwijl hij me aankijkt, komt hij steeds dichterbij, tot ik een klik hoor en hij het portier voor me openhoudt. ‘Galant hoor’, zeg ik lichtelijk teleurgesteld. Hij grijnst.

Zijn z’n romantische gevoelens voor mij bekoeld in de avondlucht? De rit naar huis is stiller. Hij pakt m’n hand vast tijdens het sturen, maar is vooral druk met het verkeer. Hij parkeert en met opengeklapte paraplu loopt hij me naar de voordeur. Als ik de sleutel in het slot steek, voel ik z’n lijf tegen me aan. Hij draait me om, tilt m’n kin op, kijkt me aan en drukt langzaam z’n lippen op de mijne.

Konden alle zoenen maar zo magisch zijn als de eerste. De wereld verdwijnt en alles is even mond en handen. Ik heb geen idee hoe lang het duurt, maar de wereld sijpelt weer langzaam m’n bewustzijn binnen. De paraplu is verdwenen en ik voel de regendruppels vallen. ‘Mag ik anders binnenkomen voor een kop thee?’ De vraag klinkt onschuldig, maar z’n blik is dat allerminst.

Zoenen op de eerste date vind ik prima, maar seks. Daar moet ik nog even over nadenken. Om tijd te winnen druk ik m’n lippen weer op de zijne.

Tekst: Tosca Sel

Tosca Sel is oud-stagiaire van Profielen en date-deskundige. Ze schrijft o.a. voor Viva, Glamour en Veronica Magazine.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

5 Responses to Als er ook maar iets van interesse is: zoenen!

 1. Het is te deprimerend voor woorden om te zien, dat bijna iedereen die van mijn leeftijd is een vriendin heeft. Door de complexiteit van de samenleving en de ongeschreven regels in de maatschappij heb ik geen idee wat ik moet doen.
  De enigste” booty call” die ik heb gehad was een virtuele tijdens GTA V om zogenaamd de ”100%” te halen in het spel

 2. De meeste mensen zijn vergeten hoeveel ze daadwerkelijk waard zijn. Het heeft daarnaast ook met het pedagogisch klimaat te maken hier in West-Europa waarin wij samen opgroeien. Ouders keuren het van jongs af aan al goed dat een kind een relatie neemt met een zogenaamd vriendinnetje die hem op dat moment leuk blijkt te vinden. Zodra iets maar vaak op het toneel wordt gezien gaat men het al gauw als normaal zien. Denk na voordat je iets doet is een opmerking die snel over het hoofd wordt gezien wanneer het op liefde aankomt.
  Natuurlijk komt liefde van binnenuit en is dit gevoel af en toe lastig te remmen voor zowel man als vrouw, maar dan zeg ik wees een kerel/dame en stap in het huwelijksbootje, want geen 1 kind zou blij zijn met ouders die elkaar geen partner kunnen noemen maar zogenaamde vriend en vriendinnetje.

 3. Tinder is er weer zo één lekker makkelijk aan een wipje komen of een bevestiging dat je er goed uitziet. Heel het concept berust op een sollicitatiegesprek dat binnen 7 seconde is beoordeeld. Als je in een dipje zit dan zou je mijn foto ook op tinder kunnen plaatsen om te kijken hoeveel mensen mij like´en dat zou een flinke boots aan zelfvertrouwen geven.

  Zelf vind ik het geronsel ook niet zo netjes en tevens respectloos. Je leent elkaar maar voor even, waarom blijft het zelfrespect zo vaak uit. Is dat er niet meer dat je jezelf als bruikleen cadeau doet voor een moment?!!

 4. R. Ik ben het niet helemaal met je eens. “Geen 1 kind zal blij zijn met ouders die elkaar geen partner kunnen noemen maar zogenaamd vriend en vriendinnetje”. Mijn ouders zijn nooit getrouwd en hebben hebben sinds mijn tweede levensjaar geen relatie meer met elkaar. Ik heb daar nooit last van gehad. Ik kwam in mijn jeugd niets tekort. Ook niet de liefde van mijn ouders. Door de weeks woonde ik bij mijn moeder en in het weekend bij mijn vader. Natuurlijk is het ieders wens een compleet gezin te vormen wanneer er kinderen bij betrokken zijn, maar het hoeft niet nadelig te zijn voor het kind als dat niet zo is.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
 2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 6. Geen commerciële boodschappen.
 7. Niet op de persoon spelen.
 8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top