Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
20 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Blog Bente: was het nou de 1st of de 2nd floor?

Gepubliceerd: 22 September 2014 • Leestijd: 1 minuten en 42 seconden • Blogs

Bente (vierdejaars communicatie) studeert dit halfjaar in Texas. Ze heeft er nog een beetje last van cultuur- en begripsverschillen. Over 1st floor en begane grond enzo…

Bente - University-shirt

Al weer meer dan een maand in Amerika. Ik heb me behoorlijk goed aan kunnen passen aan het leven hier, maar waar ik nog steeds moeite mee heb zijn de maten.

Pounds en miles
De Amerikanen meten in pounds, miles, feet, inches, enzovoort. Mijn roommate zit in het track & crosscountry team, en als ze ’s middags thuiskomt, vertelt ze me heel trots: ik heb vandaag … miles gelopen. En dan weet ik niet wat ik moet zeggen omdat ik niet weet hoeveel dat is.

Het vriendje van mijn andere roommate vertelde me dat hij 50 pounds was aangekomen in een jaar. Dus mijn reactie was iets van ‘oh oke’. Daarna ging hij opzoeken hoeveel kilogram dat was en toen viel mijn mond open (dat is bijna 23 kilo!). Ook moest ik bij de fitness mijn lengte opgeven, maar ik had geen idee hoe lang ik ben in hun maten.

First floor
Wat ze hier ook anders doen zijn de verdiepingen. In Nederland hebben we begane grond, 1e verdieping, 2e verdieping, enzovoort. Hier in Amerika is the first floor de begane grond waardoor ik al twee gênante momentjes heb meegemaakt. Ik was op een feestje ergens op de 1e verdieping (2nd floor dus) en een jongen uit mijn klas zou ook komen. Ik vertelde hem dat het op de 1st floor was en toen heeft-ie 40 minuten gezocht en is uiteindelijk maar weggegaan.

Mijn vader kwam me opzoeken en toen gingen we een weekendje weg. In het hotel was ik wat later bij het ontbijt dus toen ik klaar was, liep ik naar boven en klopte ik op de deur. We zaten op de 2nd floor (dus 1e verdieping). Ik bleef maar kloppen omdat ik binnen iemand hoorde praten, dus ik raakte al een beetje geïrriteerd dat mijn vader de deur niet opendeed.

Uiteindelijk keek ik naar het kamernummer en zag ik dat ik op de 3rd floor (dus 2e verdieping) zat. Toen ben ik snel weggelopen en net op dat moment deed iemand de deur open. Ik heb me toen maar verstopt, om een hoekje :-).

Gisteren had ik mijn eerste presentatie op school en kreeg ik een A+ (dus een 10).
Verder heb ik het nog steeds heel erg naar mijn zin. Ik voel me thuis in mijn appartement en mijn roommates zijn echt lief en gezellig. Op Whatsapp hebben we een groep aangemaakt die 6 nations skite squad heet (skite=feest). Daarin zitten mensen uit Frankrijk, Schotland, Nederland, Amerika, Mexico en nog een land (oeps vergeten). Dus daar gaan we vaak leuke dingen mee doen.

Bente

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

2 Responses to Blog Bente: was het nou de 1st of de 2nd floor?

 1. 1 mile is 1,6 kilometer.
  Ik ben verbaasd dat sommige mensen op HBO niveau dit niet eens weten.
  Dat gedoe met die verdiepingen wist ik ook.
  Het is hilarisch om te zien wat voor misverstanden hier zijn uitgekomen.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
 2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 6. Geen commerciële boodschappen.
 7. Niet op de persoon spelen.
 8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top