Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
18 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

CMR geeft groen sein voor reorganisatie

Gepubliceerd: 11 November 2014 • Leestijd: 1 minuten en 33 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De reorganisatie van de diensten kan door. Dat is, met een slag om de arm, de belangrijkste conclusie uit de openbare cmr-vergadering gistermiddag.

Tijdens een speciale vergadering zijn de centrale medezeggenschapsraad (cmr) en het college van bestuur (cvb) het eens geworden over de manier waarop de vier nieuwe diensten georganiseerd worden.

De cmr stelt wel een flink aantal voorwaarden aan het cvb. Het wil op veel punten extra uitwerkingen zien van de plannen en heeft op sommige punten vragen open staan. De cmr heeft een lijst met dertien punten opgesteld (ter vergadering werd een veertiende punt toegevoegd) waaraan het college moet voldoen. Het cvb omarmde die punten gistermiddag en stelde daarmee de cmr in staat voor de nieuwe organisatie van de diensten te stemmen.

De vergadering werd in feite pas spannend toen de cmr al ingestemd had. Dat gebeurde achter gesloten deuren, waardoor de instemming voor sommigen als een verrassing kwam.

Instemming intrekken?
Eén van de verantwoordelijke directeuren begon na de instemming pas met het bevragen van sommige van de veertien voorwaarden. Dat zorgde voor veel discussie, waardoor de cmr op een zeker punt moest dreigen de instemming weer in te trekken.

Dat zou een probleem opleveren voor het cvb. Dat wil immers per 1 januari vier nieuwe diensten operationeel hebben; het cvb heeft daarbij de instemming van de cmr nodig. Ook de vakbonden hebben eerder al duidelijk gemaakt dat ze alleen meewerken met deze reorganisatie als de medezeggenschapsraden ermee instemmen.

Niet voldoende stemmers
Aan het eind van de vergadering leek iedereen de conclusie te trekken dat, ondanks de felle discussie, de cmr akkoord was. Daarbij moet een slag om de arm gehouden worden, omdat de cmr aan het eind niet genoeg leden meer had om daar een definitief oordeel over te geven. De discussie na instemming duurde zo lang dat veel leden al naar huis waren gegaan, terwijl een minimumaantal leden is vereist voor instemming.

Eerder op de middag was ook de personeelsgeleding van de medezeggenschapsraad bijeengekomen om in te stemmen met het formatieplan van het college. In het formatieplan staat hoeveel mensen bij welke dienst of afdeling komen werken.

De personeelsgeleding concludeerde dat er inderdaad geen gedwongen ontslagen vallen en stemde daarmee in overgrote meerderheid in met het plan.

Vanmiddag overlegt de hogeschool met de vakbonden over de vraag of ook die hun finale toestemming voor de reorganisatie geven.

Olmo Linthorst

Een uitgebreider verslag van deze vergadering staat in de rechterbalk en kun je ook lezen door hier te klikken.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top