Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
19 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Daten met Tosca: Is het oké om vlaggen te verbranden?

Gepubliceerd: 3 December 2014 • Leestijd: 1 minuten en 27 seconden • Column Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Wat: Datingsite OkCupid.com Heel geschikt voor: Internetdaters met een mening Minder geschikt voor: Mensen die moeite hebben met de Engelse taal Kost dat? GRATISCH Beoordeling: *****

Tosca Sel

Heb je een sterke voorkeur voor mensen met dezelfde huidskleur of raciale afkomst? Die vind ik vaak wel het meest aantrekkelijk ja. Ben ik nu een racist?
Hoe lang moet je volgende relatie duren? Dat ligt aan de persoon. Met de ene is een uur te lang, met de ander de eeuwigheid te kort.
Zou je iemand daten die drugs gebruikt? Als het recreatief is wel, maar ik wil geen junk.
Is het oké om de vlag van je thuisland te verbranden? Doe wat je niet laten kan.
En welke antwoorden accepteer je van je mogelijke matches? HOU OP MET ME!!!

Een kwartier geleden logde ik in op OkCupid en nu ben ik lastige vragen aan het beantwoorden. De Amerikaanse pagina is naar eigen zeggen de beste gratis datingsite ter wereld en wil dingen van me weten zodat ik gematcht kan worden met mannen die ongeveer hetzelfde in het leven staan. An sich best fijn dit te weten voordat het grote kennismakingsproces aanvangt, maar nu moet ik ineens nadenken over wat ik wil dat mijn mogelijke partner wil en ik krijg er hoofdpijn van.

Aan het eind van de vragenlijst berekent de site matches voor me en m’n scherm vult zich met lachende mannen. De meeste wonen in de Randstad en met drie heb ik een match van meer dan tachtig procent. Ik stuur ze een kort mailtje. Bij grote Nederlandse sites moet ik nu gaan betalen, maar dit is nog steeds gratis. Het aanbod Nederlanders is kleiner dan op Relatieplanet of Lexa, maar die sites kosten minstens 20 euro per maand.
Als ik een dag later weer inlog, heb ik een reeks berichtjes. Een jongen uit New Delhi die graag met me wil afspreken, dat lijkt me lastig. Een Amsterdamse man die graag op hakken wil leren lopen en mij vraagt of ik hem dit wil leren. Ik kijk naar m’n sneakers, nee. En ik heb een berichtje van Maarten. We hebben ‘slechts’ een match van 75 procent, maar z’n profiel staat me wel aan. Ik stuur hem een berichtje terug en wacht geduldig af.

Tosca Sel is oud-stagiaire van Profielen en date-deskundige. Ze schrijft o.a. voor Viva, Veronica Magazine en Glamour.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

6 Responses to Daten met Tosca: Is het oké om vlaggen te verbranden?

  1. Ik heb nog nooit een relatie gehad, onder druk van anderen moest ik toen op lexa. Ik had daar 50 euro gedokt, maar ik heb nog nooit een reactie terug gehad van mensen op die site.
    Ik ga straks eens kijken wat die OK cupid inhoud, maar ik vrees dat er daar barst van fake profielen. De datingwereld is een duistere malafide wereld vol met lieden die de boel in de maling nemen. En dan heb je nog de datingsites die je legaal beroven van je geld.

  2. @nexus, wat een zure reactie! Ik heb met tientallen leuke mannen gedate via betaalde en onbetaalde sites. Niet alleen de uberknappe fotomodelachtige types aanspreken en een stukje vrolijkheid brengen je een heel eind. Als je eens tips en tricks nodig hebt hoor ik het wel.

  3. @Tosca. Misschien moet je is een profiel aanmaken als man. Dan weet je hoe de wereld aan de andere kant werkt. Ik had een iets meer onderbouwde reactie verwacht van een journaliste 🙂 Om het verschil tussen de mannenwereld en vrouwenwereld duidelijk te maken voor je: Als je gaat stappen op stadhuisplein in Rotterdam lopen vrouwen gezellig naar binnen. De mannen worden vriendelijk aangetikt om een “x” bedrag af te tikken. Naar buiten overigens hetzelfde protocol. Dit werkt ook zo op de datingsites. Nexus is niet zuur, maar waarschijnlijk een man 😉

  4. @dedromenjager – grappig dat je ervan uitgaat dat ik nog nooit een profiel als man heb gehad. Deze journaliste weet namelijk best hoe ze haar werk moet doen. En het klopt: er zijn meer fakeprofielen van vrouwen – die je al dan niet proberen binnen te hengelen voor betaalde sex – maar als iets too good to be true lijkt, is dat het vaak ook.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top