Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
3 maart 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Een onderzoek naar het afstuderen om daarmee af te studeren…

Gepubliceerd: 8 July 2014 • Leestijd: 0 minuten en 21 seconden • Filmpje... Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Moet je bij je eindopdracht rekening houden met wat de beoordelaars er waarschijnlijk van vinden? Of maak je het werk dat je zelf het beste vindt? Ruben van Dijk vroeg het zich af, en deed er onderzoek naar. Met andere woorden: Een onderzoek naar het afstuderen om daarmee af te studeren.

Het resultaat is deze film waarin Ruben (vierdejaars advertising op de WdKA) de vraag voorlegt aan advertisers, docenten en medestudenten. Een eensluidend antwoord komt er niet maar het levert wel een bijzondere film op. Die je aan het denken zet. Dat doet Ruben aan het eind van de film ook zelf. Hij is benieuwd of hij met deze film kan afstuderen. ‘Dat wil ik namelijk wel’, aldus Ruben die geen zin heeft in een studieschuld.

Naschrift: Van Dijk is vorige week inderdaad geslaagd voor zijn opleiding advertising.

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

5 Responses to Een onderzoek naar het afstuderen om daarmee af te studeren…

 1. Ik vind het een prachtig filmpje, het zet tot nadenken. Officieel moet je met je afstudeerscriptie bewijzen dat je de competenties, die in samenspraak met de NVAO zijn opgezet, bezit. Deze zijn voor elke HBO opleiding anders (hoewel er ook een groot deel hetzelfde zijn). Als je je diploma haalt, dan wil dat nog niet zeggen dat je goed bent in je vak (gebied). Je hebt alleen de theorie en een klein stukje praktijk meegekregen om aan de slag te kunnen.
  Het mooie is: Er is geen meetlat wat goed of slecht is (!). Ik ben van mening dat je met een mislukt project ook kunt slagen. Bijvoorbeeld: je zet een enorm leuke reclame campagne in elkaar, maar de docenten en opdrachtgever vinden het geen goed idee. Het zou bijvoorbeeld te provocerend kunnen zijn. Je hebt dan bewezen creatief te zijn en je hebt laten zien dat je de competenties in huis hebt om een reclamecampagne op te zetten.
  Over het filmpje: Dit is een goed, creatief en origineel idee en je zet een denkwijze in de markt. In mijn ogen ben je met vlag en wimpel geslaagd. Goed werk!

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 5. Geen commerciële boodschappen.
 6. Niet op de persoon spelen.
 7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top