Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
19 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Date-deskundige Tosca Sel: Gedumpt worden

Gepubliceerd: 3 September 2014 • Leestijd: 1 minuten en 27 seconden • Column Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Wat?: Afgewezen worden Heel geschikt voor?: Mensen die er klaar mee zijn Minder geschikt voor?: Zij die hun hart hebben verloren en hopen op een gezamenlijke toekomst Beoordeling: 0 sterren

Tosca Sel

Het is halverwege de ochtend en ik breng warme broodjes en koffie naar de slaapkamer waar Timo op me ligt te wachten. Ik zou kunnen zeggen dat ‘ie bij me heeft gelogeerd, maar dat zou impliceren dat we hebben geslapen en dat is niet waar.

Toen hij me thuis bracht en vroeg of ‘ie binnen mocht komen voor een kop thee, twijfelde ik nog. Het voelt toch een beetje slettebakkerig om hem op de eerste date mee naar binnen te nemen, maar als hij me knus tegen zich aantrekt en gulzig in een broodje hapt ben ik blij dat ik ‘t heb gedaan. Het is geen moment ongemakkelijk geweest en ik vind hem eigenlijk alleen maar leuker worden.

Tegen het middaguur trekt hij z’n portier dicht en rijdt hij m’n straat uit. De rest van de dag loop ik op wolkjes, waarschijnlijk door slaapgebrek. Als ik die avond in mijn bed kruip, app ik hem dat ik ‘m ruik op m’n lakens en dat ik daar blij van word. Hij reageert lauwtjes. In de dagen die volgen worden er nog wat berichten uitgewisseld, maar de prik is eraf.

Heeft ‘ie dan echt geen interesse? In een laatste poging om dit uit te vinden, nodig ik hem uit te komen bbq’en. Het is lekker weer en hij heeft vast binnenkort een avond vrij. Met een licht verhoogde hartslag stuur ik mijn uitnodiging en voor het eerst in dagen krijg ik snel antwoord: ‘Superlief, maar ik ben te druk.’

Zonder het te uit te spreken heeft hij mijn plek in zijn leven bepaald: geen. Het is fijn om duidelijkheid te hebben, maar het doet ook een beetje pijn. Ik tik wel twintig berichtjes waarin ik om uitleg vraag, maar verstuur er geen een. Het kost me moeite niets meer van me te laten horen, maar ik wil absoluut niet zo’n triest type zijn dat zich niet laat afwijzen. ‘Als hij me wil spreken, weet hij me te vinden’, houd ik mezelf voor. Ik hoor nooit meer van ‘m.

Tosca Sel is oud-stagiaire van Profielen en date-deskundige. Ze schrijft o.a. voor Viva, Veronica Magazine en Glamour.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

2 Responses to Date-deskundige Tosca Sel: Gedumpt worden

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top