Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
21 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Grote groei voor Inholland

Gepubliceerd: 24 January 2014 • Leestijd: 0 minuten en 52 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Van de grote hogescholen trekt vooral Inholland veel meer studenten dan vorig jaar. De Hogeschool Rotterdam heeft met 3,9 procent juist een ‘ondergemiddelde’ groei.

Bijna zesduizend extra studenten zijn er dit jaar aan een hbo-studie begonnen, 5,8 procent meer dan vorig jaar. Daarvan neemt de Hogeschool Inholland er bijna negenhonderd voor zijn rekening, net als de Hogeschool van Amsterdam. De Hogeschool Utrecht krijgt achthonderd studenten meer dan vorig jaar.

Hogeschool Rotterdam groeit ook
De Hogeschool Rotterdam heeft 7.704 eerstejaars inschrijvingen. In 2012 waren dat er 7.418. Een groei van 3,9 procent.

Bij de kleine hogescholen schommelt de instroom nogal sterk. Zo schieten de Gereformeerde Hogeschool en de Marnix Academie omhoog met twintig en 31 procent. Ze kregen er zo’n honderd eerstejaars bij.

Van de grotere hogescholen met meer dan tweeduizend eerstejaars zien alleen de Hogeschool Leiden en de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden de instroom licht dalen. Maar daarvoor moet je achter de komma kijken, anders zou het niet opvallen. Hetzelfde geldt voor de groei van de NHTV Breda en Avans Hogeschool, die je ook achter de komma moet zoeken.

Leiden heeft de Thomas More Academie afgestoten, die 162 eerstejaars trekt. Daarmee heeft de academie niet de kleinste instroom van Nederland. Die eer gaat naar de zelfstandige pabo Iselinge. Daar beginnen 99 studenten aan hun opleiding en dat zijn er twee minder dan vorig jaar.

Slechts twee hogescholen trekken meer dan tienduizend eerstejaars: de Hogeschool van Amsterdam (12.054 eerstejaars) en Fontys (10.575 eerstejaars), die wat marktaandeel moest prijsgeven.

HOP, Bas Belleman

instroomhboAA05

 

 

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Grote groei voor Inholland

 1. Rotterdam “ondergemiddeld” tov vorig jaar, maar wel elk jaar een groei. In absolute aantallen op de 5de plaats. En inderdaad InHolland herstelt zich na “collaps”, dus mooi die percentuele groei na krimp. Gelukkig maar.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
 2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 6. Geen commerciële boodschappen.
 7. Niet op de persoon spelen.
 8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top