Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
29 maart 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Mannen in smoking die hun mond houden…

Gepubliceerd: 4 September 2014 • Leestijd: 1 minuten en 15 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Alleen maar roken op plekken waar dat mag. Op de Hogeschool Rotterdam wil het niet echt lukken. Reden genoeg voor een positieve benadering, dachten honorsstudenten facility management. Resultaat: de campagne ‘A smoking behaviour’ die deze week van start is gegaan.

Smoking behaviour

Twee mannetjes lopen op locatie Academieplein de trap af, in smoking. Of toch geen smoking? Het gaat om geprinte morphsuits die ook het hoofd bedekken. De twee mannetjes worden geacht niets te zeggen. Ze moeten de studenten aan het denken zetten en flyers uitdelen. Flyers waarop de campagne wordt uitgelegd. A smoking behaviour gaat niet alleen over roken: het wil studenten stimuleren goed gedrag te vertonen. Dus dat je bijvoorbeeld je melkbekertje opruimt na het eten, en dat je alleen rookt waar dat mag.

Bronchitis
‘Een goed initiatief!’, reageert Ihsane, eerstejaars bml (biologie en medisch laboratoriumonderwijs). ‘Ik weet niet of het gaat helpen maar het idee met die mannetjes vind ik leuk’. Ihsane: ‘Ik heb zelf bronchitis, en dan is het niet leuk als je de school in moet als er bij de ingang wordt gerookt. Op mijn middelbare school had ik daar last van en heb ik dat ook aangekaart. Hier heb ik nog geen last gehad, ik zit hier pas vier dagen.’ Studiegenote Hani is ook positief over de actie: ‘Als iedereen zijn eigen rommel opruimt, houd je het netjes.’

Rokers buiten de lijnOndertussen staan bij de ingang van locatie Academieplein andere eerstejaars te roken. Aan de verkeerde kant van de groene lijn…  ‘Oh, dat wist ik niet’, zegt Pim (eerstejaars logistiek en economie) ietwat schuldbewust. Met een paar andere rokers loopt hij stap voor stap naar de andere – goede – kant van de groene lijn. Pim: ‘Ik begrijp het wel. En ze hebben er natuurlijk gelijk in dat je je rommel moet opruimen en hier niet mag roken.’

‘Ze zeiden niets’
De mannetjes in smoking heeft Pim al wel een keer gezien, maar hun boodschap heeft hij niet meegekregen. ‘Ze zeiden ook niets.’ Bij studiegenoot Thomas gaat een lichtje branden. ‘Oh daarom smoking behaviour!’

Jos van Nierop

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Mannen in smoking die hun mond houden…

  1. Ik snap niet waarom er anno 2014 nog gerookt wordt.
    En er zitten veel asocialen achter de computers continu te schelden. Het zou geweldig zijn als hun lidmaatschap van de hogeschool ontbonden zou worden.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top