Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
12 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Randstad sponsort initiatieven studenten

Gepubliceerd: 15 May 2014 • Leestijd: 1 minuten en 12 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Wil je een studievereniging oprichten? Of een lezing organiseren? Sinds deze maand is er op de HR het Randstad Studentenfonds (van Randstad Uitzendbureau) om zulke initiatieven financieel te ondersteunen.

Bij de initiatieven valt bijvoorbeeld te denken aan het opzetten van een studentenvereniging, een activiteit van het Power Platform (dat zich inzet voor studenten met een beperking) of het organiseren van een lezing.

Geen feestjes
Het organiseren van een feestje komt normaal gesproken niet in aanmerking, laat Herman Veenema (secretaris van het collegebestuur) desgevraagd weten. ‘Er zijn geen al te zware procedures maar het bekostigen van consumpties voor alleen de gezelligheid zal moeilijk worden. Consumpties als omlijning van serieuze bijeenkomsten lijken er wel binnen te vallen. Een van de voorwaarden is wel dat het altijd moet gaan om groepsinitiatieven.’

500 euro
Een vereniging, of andere initiatiefnemers, kunnen per jaar eenmaal een aanvraag indienen en de toekenning zal maximaal 500 euro bedragen. In uitzonderlijke situaties kan er van dat maximale bedrag worden afgeweken.

Studenteninitiatieven worden nu al financieel ondersteund door het Fonds Jij Aan Zet van de HR. Dit fonds blijft bestaan naast het Randstad Studentenfonds. Juist omdat de verschillen tussen beide fondsen niet groot zijn, vindt Veenema het bestaan van twee fondsen geen probleem.

Beats010
Randstad ondersteunt al langer activiteiten voor studenten op de Hogeschool Rotterdam, vertelt Yolanda Tieleman, rayonmanager bij de uitzendorganisatie. ‘Zo hebben we in het verleden bijgedragen aan Beats010 (het grote studentenfeest dat niet meer bestaat, red.) en is er nu gezocht naar andere mooie manier om studenten te ondersteunen. Ook voor ons zijn studenten de toekomst en een belangrijke groep voor nu en later.’

Hoe de financiële afspraken met de hogeschool er precies uitzien, wil Tieleman niet kwijt. Afgesproken is in elk geval dat een deel van wat Randstad verdient aan het door studenten uitgevoerde uitzendwerk via het Studentenfonds ten goede komt aan studenten van de HR.

Jos van Nierop

Meer informatie over het fonds is te krijgen bij Herman Veenema, h.a.veenema@hr.nl.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

2 Responses to Randstad sponsort initiatieven studenten

  1. Aan de redactie: Uitzendbureau staat niet goed geschreven. De ‘d’ mist namelijk. Dit is ook te zien in de kop van dit artikel die op HINT staat.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top