Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
21 juni 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Recordaantal studenten met Erasmusbeurs Europa in

Gepubliceerd: 10 July 2014 • Leestijd: 0 minuten en 52 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Vorig studiejaar gingen bijna 270 duizend Europese studenten met een Erasmusbeurs de grens over, waaronder meer dan tienduizend Nederlanders. Dat is opnieuw een record en het einde is nog niet in zicht: de komende jaren worden er nog meer Erasmusstudenten verwacht.

Jaar na jaar groeit het aantal studenten dat gebruik maakt van het Europese beurzenprogramma, dat inmiddels 27 jaar loopt. In studiejaar 2012/2013 waren er zes procent meer Erasmusstudenten dan een jaar eerder. In Nederland steeg de deelname met acht procent.

Nederlanders naar Groot-Brittannië
De meeste studenten komen uit Spanje, Frankrijk en Duitsland, die samen meer dan honderdduizend studenten afvaardigen. De populairste bestemming is nog altijd Spanje, waar meer dan veertigduizend studenten naartoe gaan. Daarna komen – jawel – Frankrijk en Duitsland.

Nederlanders gaan het liefst naar Groot-Brittannië. Zelf blijven de Britten liever thuis: er komen bijna twee keer zoveel Erasmusstudenten naar het Verenigd Koninkrijk toe (27,2 duizend) als er vandaan komen (14,6 duizend).

Hanzehogeschool Groningen
Eén hogeschool en twee Nederlandse universiteiten staan in de top honderd van instellingen die de meeste studenten op pad sturen. Het zijn de Hanzehogeschool Groningen (571) en de universiteiten van Groningen (632) en Maastricht (785).

Helemaal bovenaan in de lijst van meest populaire onderwijsinstellingen staat de universiteit van Granada, met vorig studiejaar bijna twintigduizend Erasmusstudenten. De Rijksuniversiteit Groningen mocht er 674 verwelkomen en Maastricht 603. De Universiteit Utrecht kwam tot 532. De Universiteit van Amsterdam (473) en de Radboud Universiteit Nijmegen (447) staan ook behoorlijk hoog.

Politici vinden de Erasmusbeurzen belangrijk: de komende jaren maken ze er veertig procent meer geld voor vrij. Naar verwachting zal het record daarom weer snel sneuvelen.

HOP, Bas Belleman

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Recordaantal studenten met Erasmusbeurs Europa in

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top