Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
5 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Vastgoedstudenten vinden chique feestlocatie

Gepubliceerd: 16 January 2014 • Leestijd: 2 minuten en 0 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Bij studievereniging ARES (vastgoed & makelaardij) houden ze niet van half werk. Morgen staat er een feest op het programma met de toetsenist en vocalist van de Hermes House Band en ín het chique Zaal Staal aan de Beurstraverse.

Zaal Staal - Foto StaalGeen BEATS010? Dan organiseren we zelf iets, moeten voorzitter Arthur Mayer en zijn medebestuursleden hebben gedacht. Toen afgelopen najaar duidelijk werd dat het collegebestuur het hogeschoolbrede studentenfeest BEATS010 niet meer zag zitten, en meer wil investeren in studieverenigingen, greep ARES haar kans.

Morgenavond is het zover: een feest waar zo’n honderd vastgoed & makelaardij-studenten een kaartje voor hebben gekocht. Naast vastgoed & makelaardij-studenten zijn er ook andere studieverenigingen en mensen uit het bedrijfsleven uitgenodigd. Het uitverkochte feest telt 150 gasten. Er wordt overigens niet alleen gefeest want de avond begint met twee sprekers, onder wie instituutsdirecteur Wijnand van den Brink.

Waarom dit feest? En waarom de (serieuze) sprekers?
Arthur: ‘Als vereniging zijn we het afgelopen jaar gegroeid van zo’n vijftig naar honderd leden en hebben we veel bereikt. Dit hebben we niet kunnen doen zonder de leden, de hogeschool en het beroepenveld. Het feest is voor ons een manier om iedereen te bedanken voor een mooi jaar. Daarnaast is het een mooie gelegenheid om het hogeschoolbeleid rondom studieverenigingen onder de aandacht te brengen (in plaats van het organiseren van BEATS010 wil de HR gaan investeren in onder andere studieverenigingen, red.) .’

Zo’n feest is neem ik aan best wel iets groots om te organiseren?
‘Ja, normaal deden we gewoon een borreltje maar dit is wel een uniek project. Ik ben blij dat we in onze eventcommissie talentvolle mensen hebben die zoiets hebben kunnen regelen. Tja, in acquisitie zijn vastgoed & makelaardij-studenten natuurlijk wel goed. En we hebben het ook kunnen doen dankzij sponsors en de steun van de hogeschool.’

ARES feestHet feest is niet alleen voor leden van ARES…

‘Het is natuurlijk een feestavond geregeld door ARES en wij zijn er in de eerste plaats voor alle vastgoed & makelaardij-studenten. Maar we hebben ervoor gekozen ons niet te beperken tot deze groep. We willen namelijk de band tussen studieverenigingen sterker maken en er ook voor zorgen dat iedereen die zich voor de hogeschool en haar studenten inzet elkaar leert kennen.’

Wat krijgen de bezoekers voor de 20 euro entreegeld?
‘ARES-leden betalen overigens 15 euro. Voor dat bedrag heb je je entree, luxe hapjes (zoals een lolly van gegrilde courgette met geitenkaas), onbeperkt drinken, de toetsenist en vocalist van de Hermes House Band et cetera et cetera. En er loopt vijftien man personeel onder wie twee fotografen, een cameraman en twee promogirls. Bovendien ben je op een toplocatie. In het monumentale Zaal Staal laten de zestien meter hoge ruiten je uitkijken op de Beurstraverse, Lijnbaan en Coolsingel. De zaal zal maximaal bijdragen aan de sfeer van dit unieke evenement. In het vastgoed zeggen we niet voor niets: Locatie, Locatie, Locatie!’

Er zijn wellicht ook genodigden (eerstejaars) van 17 of 16 jaar. Hoe gaan jullie toezien op de nieuwe horecawetgeving?
‘Er staan geen minderjarigen op de lijst. Daarnaast zien wij er als vereniging natuurlijk wel op toe dat er verantwoord wordt omgegaan met de consumptie van alcoholische dranken.’

Jos van Nierop

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

7 Responses to Vastgoedstudenten vinden chique feestlocatie

  1. Het kan niet anders dan dat dit een mooie ‘Rotterdamsche’ avond beloofd te worden!

  2. Erg blij dat ik deel heb mogen uit maken van de organisatie van dit evenement! Dit gaat zonder twijfel een unieke avond worden

  3. ARES is dit jaar goed bezig om de studieverenigingen in het licht te zetten. De Hogeschool biedt de verenigingen genoeg financiële middelen. Een feest dat vergeleken kan worden met BEATS 010 zie ik helaas nooit meer verschijnen.

  4. Kan bijna niet wachten tot vanavond. Het beloofd erg gezellig te worden. Daarnaast weet ik dat er nog mensen zijn binnen de Hogeschool Rotterdam die een “BEATS 010” willen en kunnen organiseren.

    ben benieuwd

  5. Complimenten aan ARES voor de organisatie en de publiciteit. Ik heb er zin in en hoop dat dit event studieverenigingen zal inspireren.

  6. Vreemd dat er 150 man aanwezig zijn terwijl het maar voor 1 opleiding is.
    De opkomst is dus redelijk hoog.
    Dat er verantwoord met alcholische versnaperingen wordt omgegaan moet ik nog zien.
    Wedden dat er na afloop een paar dronkelappen zijn zoals altijd.

  7. Beste allemaal,

    Het was echt een top feest! Iedereen ontzettend bedankt voor zijn komst en voor de gezelligheid. De foto’s staan deze week nog online en binnenkort komt ook de aftermovie uit!

    We willen alle leden, studieverenigingen, het bedrijfsleven en iedereen van de Hogeschool Rotterdam bedanken voor de geweldige avond.

    6 februari gaan we naar de 2e maasvlakte en daarna is er een afsluitende borrel op het academieplein. Iedereen (ook niet leden) is voor deze borrel ook uitgenodigd.

    Met onroerende groet,

    Het ARES bestuur

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top