Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
19 juni 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Win het boekje ‘100% Rotterdam’

Gepubliceerd: 27 February 2014 • Leestijd: 0 minuten en 30 seconden • Overig Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De redactie van Profielen mag van de uitgever vijf exemplaren van het boekje ‘100% Rotterdam’ weggeven. Het boekje brengt je via wandelingen en tips langs allerlei bijzondere plekken in Rotterdam.

100 procent Rotterdam

Woon je net op kamers in Rotterdam? Of ken je de stad eigenlijk nog niet zo goed? ‘100% Rotterdam’ van Nina Swaep biedt uitkomst. Wist je dat je tapas kunt eten op het rode lichtschip dat in de Wijnhaven ligt? En wat te denken van Very Cherry, de retro- en vintagemodewinkel aan de Botersloot? Uiteraard vermeldt ‘100% Rotterdam’ ook Koekela, de koekjes- en taartenbakkerij aan de Nieuwe Binnenweg waar de redactie Profielen fan van is…

Heb je ook een Rotterdamtip? Reageer onder dit artikel en maak kans op een van de vijf boekjes die we weggeven. De actie loopt tot en met 7 maart.

‘100% Rotterdam’ (inclusief navigatie-app) is een uitgave van 100procenttravel.com en samengesteld door Nina Swaep. Prijs 12,95 euro. ISBN: 978-90-5767-647-5.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

18 Responses to Win het boekje ‘10018 Rotterdam’

 1. De route langs de Kralingse Plas, aan de Plaszoom, is een heerlijke plek om te wandelen, hardlopen, fietsen, skaten of gewoon lekker op een bankje te zitten en te genieten van het uitzicht op het water en de stad.
  Als je even op een bankje gaat zitten op een mooie dag, voelt het met alle hardlopers en het groen net als Central Park in New York!

 2. Aan de Mauritsweg zit café de Riddert. Dit is nog een typisch Rotterdams café waar de eigenaar Willem heerlijke muziek draait. Een must voor elke toerist. Dat is Rotterdam!

 3. Op de 1e zaterdag van de maand is er altijd een oogstmarkt op het Noordplein.Lokale ondernemers bieden hun producten aan. Allemaal uit de omgeving van rotterdam en veel biologisch. De oogstmarkt is de plek om lekkere bijzondere producten te proeven en te kopen. een unieke markt in een uniek stukje van Rotterdam. (als je er toch bent moet je even de zwaanshals inlopen, allemaal leuke kleine winkeltje)

 4. Stadion Feyenoord de Kuip. Meer hoef ik denk ik niet te zeggen? Dat niemand deze nog genoemd heeft… Tssk! 🙂

 5. Ik heb vorig jaar toen ik de Rotterdampas aan ging vragen met een stukje in de metro gestaan. Mijn motto is: als je in Rotterdam woont, moet je minimaal één keer op de Euromast geweest zijn.

 6. De Ballentent op de Parkkade. Lekkerste balletje van Rotterdam, ook nog is vlakbij de Euromast.

 7. Rondje Wilhelminakade, die stiekeme schoonheid van het Brienoordeiland, terrasjes Oude Haven. Een echte wandeling moet ook langs de gezellige mar(k)t op de blaak. Tegenwoordig zelfs onder een schitterende architectuur. Ja Rotterdam mag er zeker wezen! Rotterdam is niet te filmen! Rotterdam is vééls te ècht

 8. Hoe leuk zou dit zijn voor de uitwisselingsstudenten van IVG. Zij komen 10 maart aan. 5 x boekje is wel wat te weinig, want er komen wel 70 studenten, maar toch!!!!

 9. De Euromast,
  zodra ik die kan zien, weet ik waar ik heen moet! Sinds 2 weken woon ik in Rotterdam en verdwalen gebeurt af en toe nog wel eens. Zou toch wel handig zijn zo’n boekje 😉

 10. Elke Rotterdammer moet minimaal één keer in zijn leven hebben gegeten in Bierhandel De Pijp. Dit stukje Rotterdam is voor velen nog een onontdekte parel.

  Als je binnenkomt, valt de inrichting het eerste op. Er is nooit wat veranderd. Het is dan ook niet moeilijk om je in de jaren 40 van de vorrige eeuw te wanen. Dit café was namelijk het centrale punt waar de verzetshelden van Rotterdam vroeger kwamen om tijdens de tweede wereldoorlog hun heldendaden te plannen. Dit was de plaats waar Rotterdamsche studenten kwamen om te strijden voor hun stad en voor onze vrijheid. Velen hebben dat helaas moeten bekopen met hun leven.

  Het tweede wat opvalt, is de sfeer en de Rotterdamche gemoedelijkheid. Groots door zijn eenvoud is een uitspraak die er goed bij past. Je hoeft er niet te komen als je op zoek bent naar dat nieuwerwetse hippe gedoe op je bord, maar als je opzoek bent naar een gewoon korenwijntje, een goed glas bier en ouderwets lekker eten ben je aan het juiste adres.

  Je bent geen echte Rotterdamsche student geweest als je hier nog nooit bent geweest.

 11. Op de maasboulevard kan je lopen en genieten van de vele wolkenkrabbers, daarna loop je over de erasmusbrug waar je een fantastisch uitzicht hebt over de maas. Ten slotte loop je een rondje op de Wilhelminapier, waar je de skyline van een andere kant kunt bewonderen.
  je kunt genieten van de Maastoren, het Montevideo, new orleans, world port center, de hoge heren en vele andere hoge gebouwen.

 12. Bij de Euromast ligt een heerlijk park, het is een rustig plekje in de drukke stad. Je kunt er heerlijk in het gras zitten, hardlopen of gewoon rustig wandelen. Heerlijk als het zonnetje schijnt en je bent vlak bij de kalmerende Maas. Als je iets wilt eten, dan liggen er een Pannenkoekenboot en een Chinees restaurant vlak naast, en als je iets van “hogere” kwaliteit wilt, dan kun je eten in de Euromast.

 13. Op een mooie zomeravond met vrienden eten in het Vroesenpark. Net iets kleiner en verfijnder dan het Kralingse Bos of het Zuiderpark

 14. Ik wil juist kans maken op het boek omdat ik niet zoveel mooie plekjes ken in Rotterdam 😉 mag dat ook?

 15. Rondvluchtje vanaf Zestienhoven voor een birds-eye view! Nieuwe perspectieven…

 16. Rondlopen door het oude Delfshaven vind ik prachtig, er is zoveel moois en ouds te zien. Een stukje Rotterdam, dat niet bekend is bij niet-Rotterdammers. Heerlijk om te zien. Ook bijzonder is het om de brandgrens, die aangegeven is met lichtjes, langs te lopen. De grens van het verwoeste en niet verwoeste Rotterdam, een grens van prachtige moderne architectuur en prachtige ouderwetse architectuur. Een must see, niet voor één keer, maar voor veel vaker!

 17. De Heemraadssingel! Voor wie even wil genieten van een mooie singel middenin de stad. De singel aflopen duurt ongeveer 20 minuten! mijn favoriete Rotterdamse straat!

 18. Geweldig boekje, ik woon inmiddels al weer eventjes in Rotterdam, maar ik zie al heel veel plaatsjes voorbij komen waar ik nog niet ben geweest of nog niet van had gehoord hier in Rotterdam!

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
 2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 6. Geen commerciële boodschappen.
 7. Niet op de persoon spelen.
 8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top