Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
4 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Blog Rieneke: Studeren en…het huishouden

Gepubliceerd: 6 November 2015 • Leestijd: 1 minuten en 34 seconden • Blogs

Verlepte bloemen kun je weer oppeppen door een aspirientje in het water te doen. Dof geworden glazen kun je weer laten glanzen door ze in water met ammonia te leggen.

Rieneke_Brouwer-1000

Verstofte planten kun je eenvoudig ontdoen van het stof door ze in de douchebak af te spoelen met de douchekop. Spullen van rvs krijg je vlekvrij en glanzend door het op te poetsen met babyolie.

Pfoe, wat zijn er een hoop tips voor het huishouden! Google het maar, en je zult er genoeg tegenkomen. ‘Tips van oma’ zijn vrij populair aangezien er vroeger veel meer gebruikgemaakt werd van huis-, tuin- en keukenmiddelen. Hierdoor zijn de tips makkelijk te gebruiken en relatief goedkoop. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik ze ook met smaak lees, maar vervolgens vergeet toe te passen wanneer ik weer met de poetsdoek door het huis vlieg…

Tegenwoordig is er voor elk vlekje, luchtje en viezigheidje wel een speciaal schoonmaakmiddel. Je zou in een mum van tijd klaar kunnen zijn met het huishouden. Dat doet de reclame je in ieder geval geloven. Maar alle tips en wondermiddeltjes ten spijt, het huishouden is en blijft een vervelend klusje. Wat ik veel huisvrouwen hoor verzuchten, is dat je nooit klaar bent. En dat ervaar ik nu ook: heb je net gestofzuigd, kruimelt je koekje lekker op de vloer.

In mijn geval is het huis niet groot (ca. 45 m2) en dus het schoon te houden oppervlak relatief klein. De combinatie met de studie is echter een lastig punt. Enerzijds is het prima te combineren, omdat je je tijd veel beter kunt indelen dan met een voltijdbaan. Anderzijds moet ik nu vaak de afweging maken of het huishouden of een schoolopdracht dringender is. En hoe stom het ook is, ik vind dat best lastig. Want wanneer is je huis schoon genoeg? En wanneer plan je je huiswerk in? En ook niet onbelangrijk: wanneer maak je tijd voor jezelf vrij?

Gelukkig heb ik een lieve man die mij bijstaat in het huishouden. We kunnen elkaar mooi aanvullen. Is hij een keer laat thuis? Dan heb ik het avondeten gemaakt. Heb ik het druk met deadlines? Dan stofzuigt hij. Samen maken we schoon schip. Eh, huis.

Rieneke de Kreek-Brouwer (21) is vierdejaars civiele techniek en vaak het enige meisje in haar klas. ‘Tot nu toe loop ik nominaal, iets waar ik trots op ben.’ Ze volgt het honoursprogramma, want ze ‘zet graag dat stapje extra’.
Ze is overtuigd, maar niet radicaal christen. Afgelopen juli is ze getrouwd.

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

2 Responses to Blog Rieneke: Studeren en…het huishouden

  1. Waarom zou je in hemelsnaam op je 21e getrouwd zijn?! Ik word volgende maand 24 en woon al sinds mijn 20e samen in het huis dat ik en mijn vriend samen gekocht hebben. Ik ben derdejaars student en zoals ik net al zei, why?!?!

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top