Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
17 juni 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Column Tosca: Denk je dat ik blind ben?

Gepubliceerd: 28 May 2015 • Leestijd: 1 minuten en 39 seconden • Column Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Wat: Liegen op je dateprofiel Heel geschikt voor: Mensen die iets te verbergen hebben Minder geschikt voor: Zij die goed van vertrouwen zijn Kost dat? Je geloofwaardigheid Beoordeling: 0 Sterren

Tosca Sel

Voor de derde keer speur ik de vertrekhal van Rotterdam Centraal af. Ik check m’n telefoon: ‘Om 18:00 uur mag je aan m’n baard voelen, ik zie je bij de Feyenoord Fanshop.’ Dat is nu, maar ik zie hem niet.
Eergisteren installeerde ik Bristlr, een nieuwe dating app voor ‘those with beards and those who want to stroke beards’. Binnen een minuut had ik met m’n Facebooklogin een profieltje aangemaakt en schoof de ene na de andere harige man over m’n scherm. Ik was in de zevende datehemel.

Van alle baardmansen vond ik Willem (blonde lok, artistieke zwarte bril, rossige baard) de leukste. Ik gaf hem een hartje en we raakten aan de praat. Chatten werd bellen en bellen werd ‘Waarom gaan we na het werk niet even een drankje drinken?’ En dat is nu. Nou, een kwartier geleden.
Om de tijd te doden loop ik een winkel in. M’n telefoon trilt: ‘Ben je er al? Ik sta naast de ingang.’ Een zenuwachtige kriebel trekt door m’n buik, hij is er! Door de etalage zie ik de fanshop, maar niemand die op de leukerd van de foto’s lijkt. Dit is raar. ‘Bijna daar!’ stuur ik terug.

Een kalende, onverzorgde man pakt z’n telefoon en een paar seconden later licht mijn scherm op: ‘Ik heb m’n bril niet op, maar sta pal voor de ingang.’ Shit, dit is Willem niet. Sterker nog: met deze gast zou ik nooit van m’n leven afspreken. Wat nu? Ik stuur Willem: ‘Kan het zijn dat je er niet zo uitziet als op je profielfoto’s?’ Hij stuurt terug: ‘Kom hierheen dan leg ik het je allemaal uit.’ Echt niet.

Ik fiets naar m’n vrienden die op het terras zitten en na een uur kunnen we nog niet verklaren waarom iemand zo liegt en denkt dat ie ermee weg kan komen. Ik ben toch niet blind?! Ik kijk op m’n telefoon en zie dat ik 24 gemiste oproepen van ‘Willem’ heb, daarnaast zie ik de FaceTime app en ik beloof mezelf plechtig dat ik die vanaf nu gebruik voordat ik – als ik de moed nog kan verzamelen – afspreek met een internetdate.

Tosca Sel is oud-stagiaire van Profielen en date-deskundige. Volg ook haar wekelijkse rubriek Lieve Tosca op profielen.hr.nl waarin ze raad geeft over liefde, leven, daten, uitgaan en seks.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

8 Responses to Column Tosca: Denk je dat ik blind ben?

 1. Ik heb het blad al tijden niet gelezen maar weet 100% zeker dat ik dit verhaal eerder heb gezien, misschien op een andere website?

 2. Dat is vreemd. Als ik in het dashboard van onze site kijk, zie ik dat het artikel op 28/5 is gepubliceerd; vandaag dus. Onze webdeveloper kijkt ernaar en als daar nieuwe informatie uitkomt, laat ik het weten.

 3. Hi Tom, dit verhaal is niet op een andere website of in een ander blad verschenen. Tenzij je mijn date was (is dit een ander pseudoniem? 😉 ) of in mijn hoofd woont of in mijn Google Docs hebt rondgesnuffeld heb ik geen verklaring voor je deja vu. Grts Tosca

 4. Tosca! Daar ben je! Ik wist dat ik je zou vinden. Ik sta nog steeds bij de Feyenoord fanshop op je te wachten, maar met een gebroken hart.

 5. Volgens mij stond deze column in de profielen van een paar maanden geleden!

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
 2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 6. Geen commerciële boodschappen.
 7. Niet op de persoon spelen.
 8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top