Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
7 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Daten met Tosca: Het ligt niet aan jou

Gepubliceerd: 11 November 2015 • Leestijd: 1 minuten en 23 seconden • Column Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Wat: Bindingsangst Heel geschikt voor: Mensen die liever solo gaan Minder geschikt voor: Hen die hun hart al hebben verloren Kost dat: Tranen, frustratie en chocola Beoordeling: 0 sterren

Tosca Sel

Na de historische eerste zoen met Gert volgden er in rap tempo meer dates en zoenen. Jeej! We zien elkaar meerdere keren per week, appen de hele dag door en gaan op stap met elkaars vrienden. Het is leuk, heel leuk, maar over onze relatiestatus hebben we het nog niet gehad.

Dan vertelt een vriendinnetje over een collega die van de ene op de andere dag niets meer van haar Tinderdate hoorde. Ze wilde per se weten wat er aan de hand was en stalkte hem via WhatsApp. Na een paar dagen stuurde hij terug: ‘We hadden toch nooit verkering, waar maak je je zorgen over.’ Ik ben geschokt, vooral omdat ik me realiseer dat ik ‘die collega’ zou kunnen zijn.

Een paar dagen later sta ik met Gert in de kroeg. Ik heb moeie voeten van het dansen en heb mezelf precies genoeg moed ingedronken om te vragen hoe hij ons ziet. Na een lange stilte zegt hij: ‘Ik weet het niet. M’n vorige relatie heb ik verpest en ik wil dat niet nog een keer doen. Maar ik vind je leuk en wil ook niet dat dit stopt.’ Er volgt een lang gesprek waarin de woorden ‘bindingsangst’ en ‘het ligt niet aan jou, maar aan mij’ vallen.

We worden de kroeg uitgebezemd en fietsen samen naar huis. Er is niets veranderd en ik vind hem nog steeds knetterleuk, maar voor m’n gevoel is alles anders. Als ik in zijn armen lig en zijn warme lijf om me heen voel, weet ik dat dit is waar ik wil zijn. Maar hoe moet dat nou als hij niet zeker weet dat hij met mij wil zijn? En moet je dat eigenlijk al zeker weten na een week of vijf? Misschien moet ik het wat tijd geven. Ik ga het wat tijd geven. Met die gedachte val ik in slaap.

Tosca Sel is redacteur bij Profielen en datedeskundige. Volg ook haar wekelijkse rubriek Lieve Tosca op profielen.hr.nl waarin ze raad geeft over liefde, leven, daten en seks.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

6 Responses to Daten met Tosca: Het ligt niet aan jou

  1. Als het goed voelt, dan voelt het goed. Het maakt niet uit wat voor woord je erop plakt: verkering, partners, iets anders?
    Alleen wat wel belangrijk is: Wat verwacht je van elkaar? Daten jullie exclusief, of nog met anderen? Als je dat duidelijk hebt, dan maakt het woord niet uit. Je hebt überhaput een relatie met elkaar, hoe je dat ook noemt (vriendschap, partner-).
    De woorden: “M’n vorige relatie heb ik verpest en ik wil dat niet nog een keer doen.” zijn natuurlijk onzin. Ten eerste verpest je een relatie niet alleen (dat doe je samen) en ten tweede na 60 jaar kan het alsnog mislopen.
    Zoals je zegt: geef het wat tijd (maar vraag wel duidelijkheid welke richting hij met je op wilt).

  2. Lekkere datedeskundige ben je dan, als je na 5 weken nog steeds niet weet waar je staat in je relatie.

  3. Het is heel simpel. neem dat van me aan.

    Als jullie al naar bed zijn geweest dan vindt hij je ‘best’ leuk.
    Zijn jullie nog niet naar bed geweest dan…….ja dan wilt ie je in bed krijgen.

    Zou je tog moeten wete datedeskundige.. whatever that may be

  4. @Comment & Sjon, ik ben blij dat dingen voor jullie altijd zwart of wit zijn. Dat lijkt me heerlijk overzichtelijk!

  5. Tosca ook eens leuk om te lezen hoe het met je eigen love-life zit!

    En heel leuk voor “comment” dat hij/zij na 5 weken al weet hoe het zit, dat is niet een ieder gegund. Ik ken er genoeg die nog willen kijken hoe verder of voor de gek worden gehouden of dacht men dat je als “datesdeskundige” meteen ook maar een robot bent en niets meemaakt..

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top