Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
7 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Daten met Tosca: Vuurwerk en violen

Gepubliceerd: 14 October 2015 • Leestijd: 1 minuten en 18 seconden • Column Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Wat: Een date met potentie Heel geschikt voor: Mensen met stalen zenuwen Minder geschikt voor: De minder romantischen onder ons Kost dat? 3 biertjes, 3 wijntjes Beoordeling: 1000 sterren

Tosca Sel

Vanavond heb ik een date met Gert. Twee dagen geleden raakten we aan de chat op Tinder en sindsdien appen we de hele dag. Iedere keer als ik z’n naam op mijn telefoonscherm zie, trekt er een blije kriebel door m’n buik. En hoe dichter we bij de date komen, hoe overheersender die wordt.

Om vijf voor half negen loop ik richting de kroeg op de hoek van de straat. Als ik er bijna ben, zie ik hem staan, midden op de stoep, wachtend. En tot mijn grote opluchting is hij precies wie ik had verwacht. Hij lijkt op z’n foto’s, alleen nog vrolijker en aantrekkelijker dan verwacht.

We zoeken een plekje op het volle terras. Het vrolijke geroezemoes is een prima dekmantel voor vragen als: ‘Vond je het stiekem ook best spannend om af te spreken?’ en ‘Bestel je nou een biertje dat Mannenliefde heet omdat je het lekker vindt of is het een geheime boodschap?’

Tegen de tijd dat de eerste glazen leeg zijn, is de spanning uit de lucht. Er wordt heel veel gelachen en het is geen minuut stil. Als de ober onverwacht de glazen niet meer wil vullen omdat het café zo gaat sluiten, verandert de sfeer. We moeten afscheid gaan nemen, want morgen moet er weer gewerkt worden. Maar we weten allebei ook wat er nu gaat gebeuren: de zoen.

We staan een beetje ongemakkelijk om elkaar heen te draaien onder een straatlantaarn. Afscheid nemen in het zicht van het toch nog wel volle terras vind ik wat gênant, dus ik trek Gert mee naar een donkerder hoekje. Als zijn lippen de mijne raken, gebeurt er wat ze in liedjes beschrijven, inclusief vuurwerk, violen en knikkende knieën. Ik ben verkocht.

 

Tosca Sel is redacteur bij Profielen en datedeskundige. Volg ook haar wekelijkse rubriek Lieve Tosca op profielen.hr.nl waarin ze raad geeft over liefde, leven, daten en seks.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

2 Responses to Daten met Tosca: Vuurwerk en violen

  1. Ik denk dat Tosca’s boodschap is: “Ik ben even bezig met iemand die ik net heb leren kennen, even geen tijd vragen te beantwoorden.”

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top