Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
2 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Filmpje: Zijn Turkse studenten lui?

Gepubliceerd: 17 February 2015 • Leestijd: 0 minuten en 0 seconden • Filmpje... Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Ze zijn druk en lui, maar halen wel hun vakken. Dat zeggen Turkse studenten over Turkse studenten. Turkse StudentNL ging op de Hogeschool Rotterdam (Museumpark) en de Erasmus Universiteit op zoek naar typische eigenschappen van Turkse studenten.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

9 Responses to Filmpje: Zijn Turkse studenten lui?

  1. Why Turkish students? Why would anyone stereotype Turkish students? Why would they stereotype themselves? To ask “Are students lazy?” would be already bad enough, to associate it with Turkish or any other Nationality in particular sounds just insulting.

  2. Turkse student lui?

    In ben van Turkse afkomst, wel hier in rotterdam geboren en getogen, maar ben bepaald niet lui! Werken doe ik vol continu in een zeer afwisselend rooster en nog besteed ik ongeveer 3 uur per dag aan huiswerk. Is dit lui zijn?? bepaald niet!

    En hierbij heb ik ook de zorg over 2 kinderen en een vrouw en ben niet de jongste meer met mijn 35 levensjaren…. de processor wordt langzamer zeg maar…

    Dus generaliseren en over een kam scheren is makkelijk, kijk naar een individu in plaats van een groep.

  3. Wat een onzin zeg! Iemand heeft twee of drie turkse studenten geinterviewd waarvan een of twee waarschijnlijk door middel van vraagstelling het woord lui in hun mond hebben genomen. En hoppa ! we kunnen concluderen dat turkse studenten lui zijn. Uiteraard wel er bij zeggen dat turkse studenten dit hebben beweerd want dan klopt het toch?????

  4. Turkse studenten? Vanwaar deze stereotypering? Vanwaar de insteek lui?
    Ik heb overigens geleerd dat een volksaard niet bestaat, hooguit een cultuur. En in dit geval lijkt het hier te gaan om Rotterdamse studenten met een culturele bagage vanuit een vorige generatie.

  5. Los van het feit dat dit – op deze wijze gesteld – een onethische vraag is, zijn de antwoorden tamelijk ongenuanceerd. Wie is ‘de Turkse student’? Ik heb er vele meegemaakt in verschillende groepen en daar waren er niet twee hetzelfde qua gedrag of prestaties. Ook niet anders dan Marokkaanse, Surinaamse, Chinese of Nederlandse studenten. Er waren luie, minder luie, actieve en zeer actieve in alle groepen.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top