Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
15 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Lieve Tosca, mijn huisgenoot heeft m’n kleding verpest. Wat nu?

Lieve Tosca,

Van de week kwam ik thuis uit college en lag er een stapel droge kleding op mijn bed. Ik was verbaasd want ik had mijn was ’s morgens voordat ik het huis verliet in de machine gedaan, maar ‘m er niet zelf uitgehaald. Ik vroeg in de huis-appgroep wie mijn was had verplaatst en dat bleek een huisgenoot te zijn die de wasmachine wilde gebruiken. Ze had mijn was even in de droger gedaan en toen op m’n bed gelegd, want anders zou ik zo’n natte kledder op m’n bed hebben. Vriendelijk van d’r, op het kleine detail na dat ze dat beter niet had kunnen doen. Twee van mijn mooie flanellen bloezen zijn zeker twee maten gekrompen. Ik wil niet boos op haar worden, maar ik ben wel voor 120 euro aan nieuwe kleding kwijt. Hoe breng ik dit ter sprake en hoe denk jij dat we deze situatie moeten oplossen?

Liefs,
Anoniempje

Lieve Tosca

Lief Anoniempje,

Je huisgenootje wilde helpen en dit pakte helemaal verkeerd uit, dikke pech voor jullie allebei. Ik snap dat je niet boos op haar wilt worden, maar ze heeft je wel benadeeld. Ik denk dus dat het goed is dat jullie het hier over hebben zodat dit niet tussen jullie in komt te staan.

Pak je bloezen en zoek haar op als ze alleen op haar kamer is. Vertel dat je kledingstukken gekrompen zijn in de droger en dat je niet boos bent, maar dat je haar verantwoordelijk houdt en dat je graag samen naar een oplossing zoekt.

Ik vind dat ze de kledingstukken moet vergoeden omdat ze eigenlijk met haar tengels van je spullen af moet blijven. Nou was het misschien wat onhandig dat jouw kleding in de machine zat die zij wilde gebruiken, maar ze had je spullen niet in de droger hoeven te stoppen.

Grote kans dat je huisgenoot (of haar ouders voor haar) een aansprakelijkheidsverzekering heeft. Als dat zo is, kun je daar een schadeclaim indienen en met een beetje geluk krijg je dan een vergoeding van de dagwaarde. Wanneer ze niet verzekerd is, kunnen jullie misschien samen tot een redelijke schadeloosstelling komen.

Om gezeik in de toekomst te voorkomen, is het misschien handig om een extra wasmand te kopen waar de was ingestopt kan worden als die de machine bezet houdt voor een ander.

Succes met het gesprek,

Lfs Tosca

Heb je ook een vraag voor Lieve Tosca?
Mail dan naar lieve@toscasel.nl

Tosca Sel schrijft maandelijks de column ‘Daten met Tosca’. En speciaal voor onze lezers is ze nu ook ‘Lieve Tosca’. Je kunt haar om raad vragen over liefde, leven, daten, uitgaan en seks. Want daar weet ze alles van. Nou, bijna alles.

Gepubliceerd: 22 September 2015 • Column

Lieve Tosca

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Lieve Tosca, mijn huisgenoot heeft m’n kleding verpest. Wat nu?

  1. Ik had ‘r une pets gegeven, da wilde nie witte. Ge mot verdomme van mn spullen afblijven, pannekoek. Bij deze stelde ik mijn eige beschikbaar voor het gesprek me uwe huisgenoot. Als ge wilt zal ik achter u staan om da vrouwke te intimideren. Graag hoor ik van u.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top