Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
26 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Wat doe jij nou? Met die tulpen…

Gepubliceerd: 9 April 2015 • Leestijd: 1 minuten en 30 seconden • Wat doe jij nou? Dit artikel is meer dan een jaar oud.

In de hal van locatie Rochussenstraat loopt werktuigbouwkundestudent Jesse (20) heen en weer met een grote bos tulpen. Op zijn T-shirt staat de tekst ‘Kom je ook?’ en uit zijn broekzak steken feloranje flyers.

wat doe jij nou - tulpe


Wat ben je aan het doen?

‘Ik deel tulpen en flyers uit om de soos op locatie Academieplein te promoten. We hebben vanmiddag een themafeest.’

En waarom die tulpen? Is flyeren niet genoeg?
‘Die zijn voor de dames. Op Academieplein zitten veel mannenstudies en er komen ook vooral mannen naar de soos. Wij willen eigenlijk wel wat meer vrouwen zien! Ik deel de tulpen nu uit en als de dames die meenemen naar de soos krijgen ze een gratis cocktail.’

Leuk idee! Hoe gaat het tot nu toe?
‘Goed. Er wordt leuk gereageerd. Een meisje was bang dat ik voor All You Need Is Love werkte, dat was wel een beetje ongemakkelijk. Ik ben inmiddels door de eerste vijftig tulpen heen. Ik denk dat ik ze binnen een uurtje allemaal kwijt ben.’

Ondertussen komt Patrick Verbeek van cateraar Césant aangelopen. Hij vertelt dat het idee om tulpen uit te delen is ontstaan tijdens een vergadering met de studieverenigingen van Academieplein.

Patrick: ‘Eens in de zoveel tijd hebben we een themafeest, en Jesse merkte in de vergadering op dat hij graag meer vrouwen in de soos wilde zien. We moesten dus iets verzinnen om de dames naar onze Hollandse Feestavond te krijgen.’
Jesse: ‘Een week na die vergadering ontstond het idee van die tulpen. We kochten er honderd en vandaag deel ik ze uit.’

En wat hebben jullie de dames te bieden?
Patrick: ‘Het is altijd heel gezellig in de soos. Vanmiddag hebben we afwisselend een live zanger, Cornel, en een DJ. Ook zorgen we voor hamburgers. En bier natuurlijk, er is heel veel bier.’

Maar de meeste vrouwen drinken toch geen bier?
Patrick: ‘Dat klopt, maar we hebben ook wijn en passoa jus. En uiteraard die gratis cocktail. Wat voor cocktail dat wordt, weet ik nu nog niet maar we verzinnen wel wat leuks.

Zolang er maar alcohol in zit.
Patrick: ‘Precies!’

Zin in een biertje? Of een cocktail? Vanaf 15.00 uur ben je – ook zonder tulp – van harte welkom in de soos in de kelder van Academieplein. Klik hier voor de flyer. De soos is overigens elke donderdag vanaf 15.00 uur geopend voor studenten.

Femke Radder

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

4 Responses to Wat doe jij nou? Met die tulpen…

  1. Komt de zanger Cornel toevallig uit Hoek van Holland? Als dat zo is, leuk!

  2. Leuk! Kan er helaas niet bij zijn vanmiddag @ de soos, maar zie je dan binnenkort wel weer in de Hollandse Hoek ;). Veel plezier!

  3. Waar was je Shanna? Ik dacht dat je naar mijn optreden zou komen?! Wel drie keer heb ik je naam geroepen tijdens het zingen in de hoop dat je jezelf bekend zou maken, maar helaas. Misschien is het tijd voor een overstap naar Belgsche Hoek, daar word ik tenminste wél gewaardeerd.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top