Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
18 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Bewuster en goedkoper shoppen met Afgeprijsd-app

Gepubliceerd: 5 July 2016 • Leestijd: 1 minuten en 15 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Voedselverspilling tegengaan én je eigen portemonnee een handje helpen, dat klinkt veel studenten als muziek in de oren. Via de app Afgeprijsd van NoFoodWasted kan je bij jouw lokale supermarkt eten en drinken met flinke korting kopen.

Nofoodwasted

Yasmin Hassenmahomed heeft in het eerste jaar van haar studie commerciële economie (marketing of social business) stage gelopen bij NoFoodWasted, een bedrijf dat zich specialiseert in het verminderen van voedselverspilling. Tijdens haar stage werkte ze aan de marketing van de Afgeprijsd-app, hij moest bekender worden bij bedrijven en consumenten.

‘Ik was tijdens mijn stage verantwoordelijk voor hun social media’, vertelt Hassenmahomed. ‘Het bedrijf had in het begin weinig persoonlijke verhalen en berichten op zijn kanalen. Ik heb mogen helpen om artikelen te schrijven om meer consumenten en supermarkten aan te spreken. Vanuit die rol heb ik veel contact gehad met collega’s en consumenten. Die verschillende contacten waren erg leerzaam!’

Verspilling tegengaan
Volgens Hassenmahomed wordt voedsel dat over de houdbaarheidsdatum is te vaak weggegooid. Ze legt uit: ‘De supermarkt mag die producten niet meer verkopen. Ze weggooien is hartstikke zonde én slecht voor het milieu. Via de app kunnen supermarkten de producten die tegen de datum aanlopen inscannen.
Vervolgens kan de consument via de app zien dat bij de supermarkt om de hoek de aardappelpartjes bijna verlopen en met meer dan 50% korting worden aangeboden. Zulke aankopen besparen je in de maand heel wat euro’s en voorkomen ook nog eens verspilling. Studenten moeten veel geld betalen aan studieboeken, huur en uitgaan. Als je dan geld kan besparen en toch gezond kan eten is het ideaal.’

NoFoodWasted houdt kantoor in Den Bosch. Om die reden zijn vooral veel supermarkten in Noord-Brabant aangesloten op de app, inmiddels al meer dan tachtig. De komende tijd zal dat aantal nog flink groeien, verwacht Hassenmahomed. NoFoodWasted is nu vooral in gesprek met franchiseketens. Wanneer een grote supermarktketen zich aansluit, kan het aantal winkels flink gaan groeien.’

Ook gebruik maken van de app? Dat kan: ‘Afgeprijsd’ kan op vrijwel elke telefoon gedownload worden via de app-store of de website.

Bas Koedood

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

2 Responses to Bewuster en goedkoper shoppen met Afgeprijsd-app

  1. Leuk idee, maar houdbaarheidsdatums hebben een reden; namelijk het voorkomen van het eten van onveilig voedsel. Tuurlijk in sommige gevallen zoals zout en andere voedingsmiddelen is het volkomen onzin, maar wees blij dat houdbaarheidsdatums bestaan en worden aangehouden door supermarkten. Zo weet je ten minste waar je aan toe bent. Dat er veel voedsel word weggegooid is meer de fout van een te groot assortiment en is het in het geval van een supermarkt bijna niet te voorkomen; gezien zij ook bij een klein assortiment door de klant er op af worden gerekend.

  2. “Studenten moeten veel geld betalen aan studieboeken, huur en uitgaan.”

    Met dat laatste ben ik het niet eens. Je moet niet uitgaan maar je voelt je waarschijnlijk verplicht door sociale druk.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top