Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
29 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Blog Anniek: Netwerken, moet dat nou?

Gepubliceerd: 18 November 2016 • Leestijd: 1 minuten en 25 seconden • Anniek Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Woensdagmiddag twaalf uur. Vlak naast Rotterdam Centraal. Ik zit met m’n laptop op schoot als ik de opdrachten voor mijn stage te horen krijg. ‘Als je vragen hebt, kun je ze altijd stellen hè’, zegt m’n stagebegeleider. Ik knik en denk even na.

Foto van Anniek van der Hoek

Ik wil wel dingen weten. Ik wil altijd dingen weten. Wat voor studie ze heeft gedaan. Wat haar hobby’s zijn. Maar dat zijn meer persoonlijke zaken. Toch wint mijn nieuwsgierigheid. We beginnen een gesprek en al snel gaat het over haar vriend. Hij is journalist. Wauw. Lijkt me een fantastisch beroep. Altijd op zoek naar het verhaal ergens achter. Verslag doen van situaties. Er is iets wat hem zo succesvol maakt, zegt ze. Zijn netwerk. Dat zorgt ervoor dat hij overal binnen komt en kansen krijgt die hij anders niet zou hebben. Zijn netwerk. Interessant.

Vorig jaar, toen ik net aan mijn studie begon, was ik sceptisch als het om netwerken ging. Hoe belangrijk kon zoiets zijn? Als je gewoon je best doet tijdens je studie of je werk, kom je er toch ook wel? Ik ben er nog steeds van overtuigd dat inzet erg belangrijk is, maar mensen in je omgeving die je verder kunnen helpen, zijn dat ook. Daar ben ik inmiddels wel achter.

Zo organiseer ik met een aantal klasgenoten binnenkort een veiling waarmee we zo veel mogelijk geld proberen ophalen voor het goede doel: The Hang Out 010. Deze organisatie zet zich in voor mensen die zijn gevlucht uit landen waar ze vervolgd worden vanwege hun geaardheid. The Hang Out 010 biedt deze mensen de kans om in Nederland aan een toekomst te bouwen.

Ons werd op het hart gedrukt om eens rond te vragen in ons netwerk. Zij zouden ons weleens verder kunnen helpen. We pakten allemaal onze adreslijst erbij en al snel begon de trein te rijden. Binnen een mum van tijd hadden we een locatie geregeld. Al snel volgden andere bedrijven die ons ook wilden helpen met organiseren. Iedereen kende wel iemand die zijn of haar bijdrage kon leveren.

Nu helpen ze ons, de volgende keer helpen we hen, want daar is een netwerk voor.

(Iedereen die dit leest is van harte welkom op ons evenement! Meer informatie staat op onze Facebookpagina https://www.facebook.com/events/893128774150448/ )

Anniek van der Hoek is tweedejaars crossmediale communicatie aan de Rotterdam Academy. Je kunt meer van Anniek lezen op: mignon-et-chouette.nl.
Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.

 

 

 

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top