Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
9 december 2023

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Blog Quincy: Netflix als beloning

Gepubliceerd: 27 May 2016 • Leestijd: 2 minuten en 9 seconden • Blogs

We zitten inmiddels in het vierde en laatste blok. Wat is dit jaar toch eigenlijk snel gegaan. In het eerste blok dacht ik: ik heb nog alle tijd. In het tweede blok dacht ik: dit trek ik volgend blok wel recht. Tijdens het derde blok had ik de intentie om een planning te maken. En nu zijn de weken op één hand te tellen. Hoe ga ik zoveel dingen in zo weinig tijd voor elkaar krijgen? Het enige wat nu door mijn hoofd spookt, is dat ik het beter volgend jaar kan doen. Herkenbaar?

Quincy BrassersFoto: Levien Willemse

Zoals ik al eerder heb geschreven moet je focus liggen op plan A. Wanneer je stiekem overweegt over te stappen op plan B, dan zal dit je alleen maar afleiden. Als ik nu aan je zou vragen: ‘Wat ben je aan het doen?’ dan moet jij antwoorden met iets als ‘Alles wat nodig is!’.

Het is nu eenmaal zo

Onthoud: waar jij je op focust, zal jouw toekomst bepalen. Ik weet dat het zwaar klinkt, maar het is nu eenmaal zo. Ik ken het gevoel. Het is lastig drie projecten, vier tentamens, twee hertentamens en die presentatie allemaal goed af te ronden. Het is inderdaad shit, maar niet onmogelijk.

Er zijn zo veel leukere dingen te doen. In mijn deadlineperiodes kom ik achter twee leuke series op Netflix. Na een lange studie- en werkdag reis ik als een verslaafde naar huis. Eenmaal thuis aangekomen ben ik wanhopig op zoek naar mijn afstandsbediening, speur ik mijn kasten af naar eten en zoek ik mijn favoriete plekje op de bank. Eenmaal begonnen aan de serie denk ik constant dat het beter is om even aan school te zitten. Gemiddeld kijk ik drie of vier afleveringen op een avond, maal 45 minuten is dat gewoon drie uur half genieten.

Draai het eens om

Half genieten ja. Ik weet namelijk dat ik dit beter niet had kunnen doen. Uiteindelijk, wanneer het veel te laat is, besluit ik om toch nog maar iets te gaan doen aan school.

Wat nou als ik het omdraai? Als ik thuis kom en eerst ga leren, werken aan een project of die presentatie maak? Dan ben ik daar weer vanaf en kan ik volop van mijn series genieten.

Wat mij helpt is dat ik het schoolwerk beloon met iets leuks. In mijn geval is dat een paar afleveringen van mijn favoriete Netflix-serie. Omdat ik zo verslaafd ben word ik supercreatief om mijn taken snel maar met kwaliteit af te ronden. Omdat ik met mezelf afspreek dat ik om een bepaalde tijd de beloning wil ontvangen, word ik nog eens extra creatief en gefocust. Een voorbeeld: ik moet nog een hoofdstuk van een project typen, twee hoofdstukken lezen voor mijn tentamen en oefenopgaves maken voor mijn hertentamen. Dit heb ik af om 22.00 uur, want erna geef ik mij helemaal over aan mijn verslaving.

Lekkere dingen

Verspreid je werk over meerdere dagen, dat is tip 1. Maak een lijstje met al je taken en verdeel die over de week. Het geeft je zowel inzicht in je werk als rust, omdat het uit je hoofd is. De tweede tip is dat je de taken af moet hebben voordat je gaat beginnen met je beloning. Houd jezelf niet voor de gek. De laatste tip is dat je ook lekkere dingen in huis haalt voor je beloning. Netflix zonder eten is eigenlijk geen beloning, maar een marteling.

Quincy Brassers is vierdejaars financial services management. De interesse voor psychologie is tijdens zijn opleiding ontstaan, want ‘waar je ook werkt, je bent altijd met mensen bezig. In je carrière kun je er baat bij hebben als je je sociale en psychologische kennis een klein beetje vergroot.’ Meer van Quincy lezen? Dat kan op zoherkenbaar.com.

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

7 Responses to Blog Quincy: Netflix als beloning

 1. Vierdejaars laatste blok maar je gaat het volgend jaar beter doen? Na je diplomering of bij een master? Verder onwijs herkenbaar. Heerlijk series kijken of sporten en even niet aan studie denken. Wel verslavend..

 2. Ik vind het ook frappant dat je als vierdejaars wat vakken misschien volgend jaar wil doen.. Als je slim bent stel je opdrachten uit waar je goed in bent, omdat je hier dan op een late vrijdagmiddag nog even doorheen kan raggen. Tenminste zo ervaar ik het: uitstellen, flexibel opstellen, rare werktijden en gewoon doen wat je denkt dat goed is. En je ziet het, bij mij werpt het z’n vruchten af. Maar ik ben dan ook wel een fantastische student, voorbeeld voor de HR.. maar goed.

 3. Reflecteren en volhouden Quin. De beloningen doe je goed. Dit werkt ook het beste. Zet hem op.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 5. Geen commerciële boodschappen.
 6. Niet op de persoon spelen.
 7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top