Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
26 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Blog Vivian: Het WTC is van ons allemaal

Gepubliceerd: 24 November 2016 • Leestijd: 1 minuten en 36 seconden • Vivian Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Ik zat in mijn tweede jaar toen de ellende begon: chaotische verbouwingen en schrijnende lokalentekorten op de locatie Museumpark dwongen ons studenten om uit te zwermen naar, jawel, het World Trade Center in hartje Rotterdam.

Vivian

Voor mij, afhankelijk van een rolstoel en van taxivervoer, was dat verre van ideaal… maar helaas, de roostermakers en studiebegeleiders stonden met hun rug tegen de muur. Op naar het WTC dus.

Gedurende een aantal maanden volgde ik er colleges over begrijpend lezen, verhaalanalyses en taalkunde. Eigenlijk ging het allemaal best goed, al is dat ook vooral mijn positieve instelling speaking. Want ideaal was het zeker niet: de metroritjes vraten al mijn energie op, het vinden van de juiste gangen, liften en lokalen ging lang niet altijd goed en de lokalen waren te klein, te krap en te warm. Maar goed, het was wel avontuurlijk. En het uitzicht op hartje Rotterdam was dan wel weer leuk.

Dat het WTC inmiddels een vaste HR-locatie is geworden voor de businessopleidingen, hoorde ik enige tijd geleden. Zij liever dan ik, verkneukelde ik me, want wat wás ik blij dat ik er niet meer naartoe hoefde. En eigenlijk, als ik erover nadacht, vond ik het ook best een beetje toepasselijk: studenten met een passie voor businessmanagement en economie die mogen studeren op een locatie waar heel veel gebeurt op het gebied van business en economie. Prachtig, toch?

Een beetje bijzonder vond ik het dan ook wel om in het AD en Profielen te lezen dat een advocatenkantoor absoluut niet blij was met de studenten. Aan de ene kant begrijp ik het wel: het zal best een beetje voor overlast zorgen bij de toiletten en de wachtruimtes. Maar om als rechter nou te zeggen dat ‘het WTC geen speelplein is’ vind ik lichtelijk overdreven. Je kunt twintigers ook moeilijk verbieden een beetje te lachen en te dollen: ook in de gangen van de HR wordt door medewerkers wel eens verzocht of het een beetje rustiger kan. Daar moet je toch tegen kunnen?

Die studenten die daar in het WTC zitten, zullen heus de boel niet constant op stelten zetten. Ze zijn ook gewoon volwassen en zelf vast ook niet blij dat ze niet gewoon op de Kralingse Zoom hun colleges kunnen volgen. Ze zullen vast wel rekening houden met de andere bewoners van het WTC. Daarbij vind ik dat je niet echt kunt protesteren tegen een onderwijsinstelling als zij zich verder gewoon aan de afspraken houden. Uiteindelijk is het WTC een gebouw waar we met z’n allen van kunnen genieten. Studenten én advocaten.

Vivian van Leeuwen is derdejaars lerarenopleiding Nederlands. Ze heeft lichamelijke beperkingen.
Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top