Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
21 juli 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Cmr-verkiezingen: Ik heb geen ervaring, maar Trump ook niet!

Gepubliceerd: 13 December 2016 • Leestijd: 1 minuten en 17 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Enkele kandidaten hebben al ervaring in een medezeggenschapsraad of zijn klassenvertegenwoordiger, maar het gros heeft – zo lijkt uit hun profielen – dat niet. Maar wat maakt dat uit, redeneert een van de kandidaten: Trump had ook geen ervaring.

Illustratie vlag voor CMR verkiezing met verschillende symbolen erop

Als student kun je de komende dagen jouw vertegenwoordigers in de centrale medezeggenschapsraad (cmr) én in je instituut kiezen. In de raden praten en beslissen studenten en ook medewerkers mee over het beleid van resp. de HR en de instituten.

Wanbeleid

De eerder genoemde student is overtuigd van zijn kwaliteiten. ‘Ik heb het idee als iemand anders deze functie krijgt er NIETS gaat veranderen. Daarom stel ik mij kandidaat’, aldus de student die zijn opleiding ‘functioneler en leuker’ wil maken. Ook spreekt hij over wanbeleid op de Hogeschool Rotterdam (‘persoonlijke belangen in het bestuur’), zonder heel duidelijk te specificeren wat hij bedoelt.

Sommige kandidaten maken wat concreter welke zaken op de HR verbeterd moeten worden. Roostering wordt bijvoorbeeld genoemd, tentamens die zoek zijn geraakt, de deeltijdopleidingen ‘beter op de kaart krijgen’ en een tekort aan wifi en stopcontacten. En ook nog: ‘Ik wil een verbod op projecten en praktische opdrachten waarvan de deadline van inleveren minder dan zeven dagen voor het tentamen is.’

‘Sylvana Simons-mentaliteit’

De ene kandidaat kiest ervoor om zaken te veranderen door middel van overleg, anderen vinden dat er naar de student geluisterd moet worden. Ook is er een kandidaat die stelt tegen de ‘Sylvana Simons-mentaliteit’ te zijn. ‘In tegenstelling tot mijn medekandidaten; met het domweg schoppen tegen het beleid en enkel benoemen wat er fout gaat, is er nog nooit iets bereikt. Ik geloof in problemen aanpakken bij de kern en in het denken in oplossingen.’

Alle studenten en medewerkers ontvangen vandaag een mail met een link naar een formulier waarmee je kunt stemmen op kandidaten voor de medezeggenschapsraad. Je kunt stemmen op kandidaten uit jouw kiesdistrict. Gelijktijdig zijn er ook verkiezingen voor de verschillende instituutsmedezeggenschapsraden (imr) en het IOD (inspraakorgaan diensten). Stemmen kan tot en met donderdag 15 december. Op 19 december wordt de nieuwe samenstelling van de raad bekend.

Tekst: Jos van Nierop
Illustratie: Demian Janssen

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Cmr-verkiezingen: Ik heb geen ervaring, maar Trump ook niet!

 1. Bespaar je de moeite om alle profielen te lezen. Wil je graag meer kwaliteit, meer gemak en studenten die ook echt iets kunnen betekenen. Stem dan op deze personen: prntscr.com/divvwp

  Ik ken overigens geen enkele van de personen, ik heb enkel de profielen gelezen en de achtergronden bekeken.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
 2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 6. Geen commerciële boodschappen.
 7. Niet op de persoon spelen.
 8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top