Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
23 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

De nieuwe feestelijke december-Profielen is er!

Gepubliceerd: 29 November 2016 • Leestijd: 1 minuten en 2 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

December staat voor de deur en daarmee ook een nieuwe feestelijke editie van Profielen Magazine. Heb je kerstdinerstress? Laat je dan inspireren door de recepten van HR-foodies. Met hun hulp hebben we een eclectisch kerstmenu samengesteld.

Profielen 133 cover met Dj Shay

We beginnen het diner met de gevulde aubergines met granaatappel van Sabrina, daarna eten we couscous met zoete kip van Samira, kunnen we ons storten op een kaasplankje met zelfgemaakte perengelei met rozemarijn van Clariet om het hele eetfeest te besluiten met een ijstaart met frambozen en aardbeien van Noa. En voor de mensen die wel van een drankje houden, heeft Hanneke bij alle gerechten een bijpassend wijntje uitgekozen.

Wil je dit jaar in de kerstvakantie iets bijzonders doen, overweeg dan eens een gedetineerde te schrijven. FunX-dj en oud HR-student Shay geeft je het goede voorbeeld. Shay is van maandag tot en met donderdag te horen op jongerenradiozender FunX waar ze met Morad het middagprogramma Morad & Shay presenteert. Het programma wordt goed beluisterd in de gevangenis en toen de presentatrice een brief van een gedetineerde luisteraar kreeg, raakte ze gefascineerd. Ze schreef terug en maakte over haar briefwisseling de documentaire ‘Brieven van Pancho’.

Naast deze twee gezellige verhalen, staat er ook een groot verhaal over de pabo in het blad. Sinds 2015 zijn er toelatingstoetsen die zorgen voor een strengere selectie aan de poort. De selectie zorgt voor een hoger P-rendement: er vallen minder studenten uit in het eerste jaar. En dat is positief. Maar er zijn ook minder goede bij-effecten: er zijn dertig procent minder studenten aan de opleiding begonnen, de instroom van mbo’ers daalde met 80 procent en de pabo wordt witter.

Meer lezen: de december-editie van het Profielen Magazine ligt nu in de bakken van alle locaties. Niet op school? Het blad is ook online te lezen.

Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top