Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
7 juli 2020

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Filmpje: Hoe er via Tim Hofman toch nog een vlag kwam

Gepubliceerd: 13 October 2016 • Leestijd: 0 minuten en 4 seconden • Filmpje...

En toch wapperde er afgelopen week even een regenboogvlag op hogeschoollocatie Rochussenstraat. Met dank aan student Johan en BNN’s Tim Hofman. Kijk, lach of huiver. Met speciale rollen voor #Ronnieboy en de persvoorlichter.

De oorkonde die collegevoorzitter Ron Bormans van Hofman ontving, haalde het filmpje niet.

Reacties

Laat een reactie achter

2 Responses to Filmpje: Hoe er via Tim Hofman toch nog een vlag kwam

 1. Ik heb echt keihard gelachen om deze video, maar het schaamrood staat me tegelijkertijd ook op de kaken voor de organisatie Hogeschool Rotterdam. Het zou de opleiding Communicatie (waar ikzelf als alumni toe behoor) deze casus zou gebruiken in de vakken Issues Management / Crisis Communicatie.

  Daarbij ben ik ook wel benieuwd naar wat er niet klopt aldus Dhr. Bormans. Tegelijkertijd eigenlijk ook niet, want het filmpje van Tim Hofman maakt hem volledig ongeloofwaardig. ‘Die vlagt komt er niet, omdat ik dat niet wil’ (Bormans) of deze aansluitende dialoog:

  ‘Die vlag komt er niet’
  ‘Jawel’
  ‘Niet’
  ‘Ik ga hem ophangen, ga je mee?’
  ‘Oke!’

  En uiteindelijk hangt het hele gebouw vol met vlaggen incl. de vlag op het dak. En verdwijnt Dhr. Bormans volledig uit de video.

  Begrijp dat er meer kanten aan het verhaal zit, maar je staat nu wel als organisatie flink voor paal op één van de grootste YouTube kanalen van Nederland. En ook dat is nog veel erger dan het (misschien) klinkt. Dit kanaal wordt voornamelijk bekeken door jongeren die over een aantal jaar moeten kiezen voor opleidingsinstituut. Adoptie van YouTube in de leeftijdscategorie van 11-18 is echt bizar hoog en Tim Hofman zijn kanaal bereikt veel van deze jonge mensen. In 17 uur heeft de video al 140.000 views behaald en gaat waarschijnlijk in de komende dagen naar 300-600.000 views (kijkende naar zijn andere video’s).

  Dus Hogeschool Rotterdam, meneer Bormans, persvoorlichter, had het nou echt niet beter geweest om gewoon wel die vlag op te hangen? Door hem niet op te hangen ben je naar mijn idee juist niet neutraal en kies je automatisch een kant. Daarbij is het sociaal wenselijker om hem wel op te hangen en dan had er nooit iemand met een cameraploeg voor de deur gestaan. Klein beetje gevoel voor de maatschappelijke context kon hier denk ik geen kwaad.

  Geef toe dat je wellicht de verkeerde keuze hebt gemaakt. Dat is veel sterker dan een tweet plaatsen dat Timmieboy beter zijn huiswerk moet doen. #gratisadvies

 2. Eens met de persoon hierboven! Was een jammerlijke voorstelling aan de kant van de Hogeschool.

  Het kan ook zo zijn dat meneer Bormans de toekomstige anti-homo jongeren naar de HRO wil halen – en ze daarom niet wil confronteren met de vlag. Dan gaat het de goede kant op!

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 5. Geen commerciële boodschappen.
 6. Niet op de man/vrouw spelen.
 7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Recente artikelen

Back to Top

%d bloggers like this: