Blog
Foodblog: Zomerse meloensalade
Gepubliceerd: 28 June 2016 • Leestijd: 0 minuten en 46 seconden • Blogs
HR-studenten Lisa (vierdejaars cmd) en Marinda (eerstejaars crossmediale communicatie) zijn foodbloggers op kokenvoorspekenbonen.com. Een keer per maand trakteren ze Profielen op een succesrecept. Deze maand is het een zomerse meloensalade. Lekker!
Deze frisse meloensalade is supersnel klaar en zorgt er ook nog eens voor dat je je dagelijkse portie vitamientjes weer binnenkrijgt. Niet alleen heerlijk als lunch maar ook zeer geschikt als voor- of nagerecht!
Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 meloen
- parmaham
- bol mozzarella
- handje basilicumblaadjes
- peper
Extra nodig:
- bakpapier
- meloenbolletjeslepel
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snijd de meloen doormidden en hol de binnenkant van beide helften uit met een meloenbolletjeslepel. Doe de bolletjes meloen in een kom.
- Leg een aantal plakken parmaham op een stuk bakpapier en doe dit ongeveer 10 minuten in de oven.
- ‘Pluk’ of snijd kleine stukjes mozzarella af van de bol en doe dit bij de meloenbolletjes.
- Breek de knapperige parmahamplakken in stukjes en doe dit ook in de kom. Voeg naar smaak wat peper toe aan het geheel en roer alles goed door elkaar.
- Leg de uitgeholde meloenhelften naast elkaar en verdeel de salade erover. Als laatste voeg je wat basilicum toe en klaar is je heerlijke frisse zomergerechtje.
Meer receptideen? De keukenprinsessen van Kokenvoorspekenbonen.com maakten eerder:
Knapperige kipnuggets
Boerenkool en croute
Mexicaanse tortillahapjes
Kleurige kipshoarmaschotel
Laat een reactie achter
Spelregels
De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.
Lees hier alle details over onze spelregels.
Back to Top