Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
30 november 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Foodblog: Zomerse meloensalade

Gepubliceerd: 28 June 2016 • Leestijd: 0 minuten en 46 seconden • Blogs

HR-studenten Lisa (vierdejaars cmd) en Marinda (eerstejaars crossmediale communicatie) zijn foodbloggers op kokenvoorspekenbonen.com. Een keer per maand trakteren ze Profielen op een succesrecept. Deze maand is het een zomerse meloensalade. Lekker!

Deze frisse meloensalade is supersnel klaar en zorgt er ook nog eens voor dat je je dagelijkse portie vitamientjes weer binnenkrijgt. Niet alleen heerlijk als lunch maar ook zeer geschikt als voor- of nagerecht!

Ingrediënten voor 2 personen:

    • 1 meloen
    • parmaham
    • bol mozzarella
    • handje basilicumblaadjes
    • peper

 

Extra nodig:

    • bakpapier
    • meloenbolletjeslepel

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Snijd de meloen doormidden en hol de binnenkant van beide helften uit met een meloenbolletjeslepel. Doe de bolletjes meloen in een kom.
  3. Leg een aantal plakken parmaham op een stuk bakpapier en doe dit ongeveer 10 minuten in de oven.
  4. ‘Pluk’ of snijd kleine stukjes mozzarella af van de bol en doe dit bij de meloenbolletjes.
  5. Breek de knapperige parmahamplakken in stukjes en doe dit ook in de kom. Voeg naar smaak wat peper toe aan het geheel en roer alles goed door elkaar.
  6. Leg de uitgeholde meloenhelften naast elkaar en verdeel de salade erover. Als laatste voeg je wat basilicum toe en klaar is je heerlijke frisse zomergerechtje.

Meer receptideen? De keukenprinsessen van Kokenvoorspekenbonen.com maakten eerder:

Knapperige kipnuggets
Boerenkool en croute
Mexicaanse tortillahapjes
Kleurige kipshoarmaschotel

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top