Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
22 juni 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Hogeschool Rotterdam dertiende op Elsevier-ranglijst

Gepubliceerd: 27 September 2016 • Leestijd: 0 minuten en 53 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Volgens weekblad Elsevier zijn een groene universiteit en een groene hogeschool de beste van Nederland. Wageningen Universiteit en HAS Hogeschool staan bovenaan in de jaarlijkse ranking. De HR staat dertiende in de ranglijst van brede hogescholen.

bestestudiesbasis2

De ranglijst van Elsevier is gebaseerd op het oordeel van studenten op één vraag in de Nationale Studenten Enquête: hoe tevreden zijn de studenten over hun studie in het algemeen? Ze geven een cijfer tussen de één en de vijf.

Elsevier kijkt welke hogeschool en universiteit de best gewaardeerde bacheloropleidingen in huis hebben. Bij HAS Hogeschool komen zeven van de tien opleidingen bovendrijven en bij Wageningen oogsten twaalf van de negentien beoordeelde opleidingen veel lof van studenten.

Hogeschool Rotterdam

Voor een eerlijke vergelijking zijn de hogescholen opgedeeld in brede hogescholen, specialistische hogescholen en kunsthogescholen. Van alle brede hbo-instellingen – de categorie waar ook de HR onder valt – is Avans Hogeschool volgens Elsevier de beste. De HR neemt hier de dertiende plek in met 9 positief beoordeelde opleidingen, 31 gemiddelde opleidingen en 24 negatief beoordeelde opleidingen. Daarmee staat de hogeschool onder de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (vijfde), Fontys (negende), Hogeschool van Amsterdam (tiende), Haagse Hogeschool (elfde) en Hogeschool Utrecht (twaalfde). Inholland is als zestiende de hekkensluiter van de ranglijst van brede hogescholen.

Van de vier kunsthogescholen krijgt de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten de meeste waardering. Hbo-winnaar HAS komt uit de categorie ‘specialistische hogescholen’.

Donderdag verschijnt de jaarlijkse Elsevier-special Beste Studies met de scores per opleiding. Ook de Keuzegids verschijnt donderdag. Wordt vervolgd.

HOP, Bas Belleman/redactie Profielen

Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top