Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
22 juni 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Foto van Tosca versiert met kerstversiering

Lieve Tosca, hoe hard mag je feesten met collega’s?

Lieve Tosca,

Eind deze maand heb ik een kerstfeestje van mijn bijbaan. We hebben eerst een borrel op het hoofdkantoor en daarna willen m’n collega’s nog met elkaar op stap. Ik werk er nog maar net en heb wel zin in een feestje, maar nu vraag ik me af: hoe hard mag je eigenlijk feesten met je collega’s?

Lfs, Party Animal

Foto van Tosca versiert met kerstversiering
Lieve Party Animal,

De regel is eigenlijk heel simpel: je mag niet (veel) harder feesten dan de rest. En hoe hard dat is, dat ligt een beetje aan wat jij prettig vindt en aan wat je collega’s doen. De regel is vooral: zorg dat je niet ontslagen wordt omdat je met je dronken hoofd iemand enorm hebt beledigd of over de schoenen van de baas hebt gekotst.

Om je een paar voorbeelden te geven: als iedereen braaf met een glas champagne in de hand staat te borrelen, is het vrij gênant als jij en je leuke collega elkaar aangeschoten staan te daggeren. Anderzijds: ik ken bedrijven waar het traditie is om een keer per jaar met collega’s helemaal naar de tering te gaan op een dancefeest.

Als je het leuk vindt om daaraan mee te doen, moet je het vooral doen. Maar voel je niet verplicht om even gek te doen als de rest. Het is jouw leven, het zijn jouw keuzes en jij moet de consequenties van je daden dragen. Als jullie allemaal uit de band springen, zullen de consequenties wel meevallen. Als je de enige bent die zich misdraagt, wordt het misschien wat lastiger.

Kan je slecht tegen drank en sta je al na twee glazen op z’n kop? Drink met mate, neem na ieder drankje een glas water en eet – in godsnaam eet, en dan niet alleen de bitterballen die langskomen – want feesten op een lege maag is vragen om problemen.

Veel plezier!

Lfs Tosca

Heb je ook een vraag voor Lieve Tosca?
Mail dan naar t.sel@hr.nl

Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.
Gepubliceerd: 14 December 2016 • Lieve Tosca

Lieve Tosca

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top