Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
19 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Lieve Tosca: Is hij leuk genoeg voor een tweede date?

Lieve Tosca,

Vorige week heb ik een jongen ontmoet in de trein. We hebben elkaar maar even gesproken en nummers uitgewisseld omdat we elkaar wel beter wilden leren kennen. Dit weekend was onze eerste echte date. We spraken af om wat te drinken en we hebben de hele avond zitten kletsen. Toen hij mij na een paar uurtjes op de trein zette, hebben we gezoend. Hij wil nu een volgende date, maar ik weet niet goed of ik dat moet doen. Ik heb geen gevoelens voor hem – en al helemaal geen verliefde gevoelens – en zie ook geen gedeelde toekomst voor me. Ik denk wel dat het weer een leuke avond zou kunnen zijn. Zal ik op een tweede date gaan of is het de moeite niet waard?

Lfs Twijfelette

Lieve Tosca Strik groot

Lieve Twijfelette,

Het zou toch wat zijn als je na een eerste date van een paar uur al gierend verliefd was en een toekomst zou zien met deze man. Dan ben je niet verliefd op hem, maar op het plaatje dat je van jullie samen hebt gemaakt in je hoofd. En dat is niet per se de realiteit.

Er bestaat natuurlijk zoiets als liefde op het eerste gezicht en wat jullie nu doen, lijkt daar eigenlijk best wel op. Je ziet een onbekende in de trein, legt contact, wisselt nummers uit en gaat op een geslaagde date die afgesloten wordt met een zoen. Dat is al bijna magisch.

Als jij deze jongen aantrekkelijk vindt (lees: nog wel eens met hem zou willen zoenen) en denkt dat jullie het weer leuk zouden kunnen hebben samen, moet je volgens mij gewoon afspreken. En is het weer leuk, dan plan je gewoon weer een volgende date. Enzovoort, enzovoort.

Als dit week na week doorgaat, heb je na een paar maanden een leuke relatie opgebouwd. Ben je er na een paar dates klaar mee omdat het niet langer leuk is of omdat je je niet langer tot hem aangetrokken voelt, dan moet je natuurlijk stoppen met afspreken.

Liefde moet groeien en dat duurt vaak langer dan een aflevering van een serie of een film. Zeker als het om iemand gaat die buiten je normale netwerk staat (dus geen klasgenoot, collega of vriend van vrienden) heb je die tijd ook nodig om iemand echt te leren kennen en je veilig te gaan voelen bij elkaar. Gun jezelf die tijd en overhaast niets.

Veel plezier op je tweede date,

Lfs Tosca

Heb je ook een vraag voor Lieve Tosca?
Mail dan naar t.sel@hr.nl

Tosca Sel schrijft maandelijks de column ‘Daten met Tosca’. En speciaal voor onze lezers is ze nu ook ‘Lieve Tosca’. Je kunt haar om raad vragen over liefde, leven, daten, uitgaan en seks. Want daar weet ze alles van. Nou, bijna alles.

Gepubliceerd: 27 April 2016 • Column

Lieve Tosca

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Lieve Tosca: Is hij leuk genoeg voor een tweede date?

 1. Nou dan zoek je toch geen relatie. Je zou gewoon tegen die knul kunnen zeggen dat je alleen een beetje wil vozen en meer niet. Let wel op dat je even zegt of het een fuckbuddy-, friends with benefits-, of een flinke friendzonerelatie wordt – Helpt om ongemakkelijke momenten te voorkomen.

  Desnoods neem je een tweede date en vraag je of je naar de film en uiteten gaat. Laat hem alles betalen en verdwijn weer in het duister! Groetjes.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
 2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 6. Geen commerciële boodschappen.
 7. Niet op de persoon spelen.
 8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top