Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
21 juli 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Luiers en kerstpakketten voor Bureau Frontlijn

Gepubliceerd: 12 December 2016 • Leestijd: 1 minuten en 6 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Op verschillende plekken op de HR staan lege kerstpakketdozen. De te vullen dozen zijn bedoeld voor gezinnen die tijdelijk in de problemen zitten en worden begeleid door Bureau Frontlijn. Inmiddels komen er al artikelen binnen, waaronder een pak luiers. Docenten, medewerkers en studenten kunnen nog tot en met vrijdag 16 december artikelen inleveren.

De verdeling van de pakketten gebeurt door de professionals en stagiairs (van de HR) van Bureau Frontlijn die deze gezinnen begeleiden. De kerstpakkettenactie is vier jaar geleden ontstaan. Hogeschoolmedewerkers ontvingen toen nog een fysiek kerstpakket van de HR. Op initiatief van pedagogiekdocent Hans de Lange koos een deel van de medewerkers van ISO (instituut voor sociale opleidingen) ervoor om het pakket weg te geven aan Frontlijn.

100 dozen

Nadat de HR stopte met de fysieke kerstpakketten, besloten ISO-medewerkers om zelf kerstpakketten te gaan vullen. Ook die actie viel in goede aarde, vertelt De Lange: ‘De gezinnen beleefden het als een enorme steun toen er feestelijke dozen bij hen werden bezorgd.’ Vorig jaar vulden ISO-medewerkers twintig dozen, dit jaar beperkt de actie zich niet tot ISO en is het doel honderd dozen te vullen.

‘Waarom niet op de hele HR, vroeg ik mij af’, vertelt ISO-directeur Jeroen Oversier. ‘Tegen studenten zeggen we dat ze het verschil kunnen maken. Dan moeten wij dat als medewerkers ook kunnen. Dus heb ik honderd dozen besteld en m’n collega-directeuren benaderd. De dozen zijn op alle locaties aangekomen, maar staan overal ergens anders, soms op het bedrijfsbureau, soms bij het secretariaat.’ Medewerkers die een bijdrage willen leveren, kunnen het beste contact opnemen met hun bedrijfsbureau om te horen waar zij spullen kunnen afleveren.

Geen alcohol

Bij ISO is dus onder andere al een groot pak luiers ontvangen. Die wordt niet ingepakt. De Lange: ‘Het zou jammer zijn als een oudere Rotterdammer haar doos gevuld vindt met luiers. Toch?’ Naast luiers, denkt De Lange aan allerlei andere supermarktartikelen, met uitzondering van alcohol.

Jos van Nierop

Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top