Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
27 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Nieuw: vereniging voor oud-medewerkers

Gepubliceerd: 18 February 2016 • Leestijd: 1 minuten en 53 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Sinds een paar maanden hebben zo’n 175 oud-medewerkers van de hogeschool zich verenigd. Zij willen in contact blijven met elkaar en met de hogeschool.

vereniging oud-medewerkers-jarek

 

Er zijn oud-medewerkers die zich, betaald of vrijwillig, willen inzetten voor het begeleiden van studenten die maar niet aan afstuderen toe komen of bij het schrijven van een scriptie, zo bleek gisteren tijdens een bijeenkomst op RDM Campus waar zo’n vijftig oud-medewerkers op afkwamen. Een groepje van vijf –  Marike Couwenberg, Ton Handgraaf, Kees Leunis, Michel Schepens en Johan Sevenhuijsen – gaat de instituten langs om een inventarisatie te maken van de concrete mogelijkheden. Die worden vervolgens via een mail of nieuwsbrief aan het hele netwerk doorgegeven waarna geïnteresseerden kunnen reageren. De vereniging speelt geen rol meer bij de bemiddeling.

Het idee om oud-medewerkers in te schakelen voor dit soort begeleidingsklussen is eerst voorgelegd aan de directeuren en die waren enthousiast.

Kerstpakket
De oud-medewerkers komen niet alleen brengen, ze kunnen ook halen. Toegang tot de database van de mediatheek bijvoorbeeld, of een abonnement op Profielen. Op dit moment wordt er overlegd met Surfspot, een ICT-webwinkel, over de vraag of de korting op software, clouddiensten en hardware voor onderwijspersoneel ook voor de oud-medewerkers kan gelden.

En dan is er de kwestie kerstpakket. In een eerste bijeenkomst van deze groep zou het bestuur hebben toegezegd dat de oud-medewerkers een kerstpakket zouden krijgen. Maar: dat hebben ze nooit ontvangen. ‘Jammer’, zegt een van de aanwezigen hierover. ‘Vooral voor de mensen uit de lagere salarisschalen. Voor hen betekent zo’n extraatje echt wel wat. En ik vind dat degenen die deze vereniging draaiend houden daar ook zeker voor in aanmerking zouden moeten komen.’

Zon
De voormalige hogeschoolmedewerkers kregen een aantal gastcolleges over duurzaamheid om de aanwezigen ‘wat mee te geven over een actueel thema voor de hogeschool’, zo stond op de uitnodiging te lezen. De blik van een oud-docente dwaalde regelmatig af, naar het raam waarachter de zon uitbundig scheen. Zich half verontschuldigend zei ze: ‘Sinds ik met pensioen ben, ben ik echt een buitenmens geworden. Ik vind het nu zonde om op zo’n mooie dag binnen te zitten.’

Gelukkig stond er nog een rondleiding over RDM Campus gepland. ‘Vijf jaar geleden stond dit allemaal nog in de kinderschoenen. Wat is er in die vijf jaar veel gebeurd’, riep een van de aanwezigen enthousiast uit. Ook ‘het buitenmens’ was blij. Met haar gezicht in de zon wandelen en bijkletsen. ‘Het is fijn om met pensioen te zijn, maar m’n collega’s, die mis ik wel.’

Dorine van Namen

De vereniging is bedoeld voor iedereen die vast of tijdelijk in dienst is geweest van de hogeschool en met pensioen of anderszins uit dienst is gegaan. Op het moment van vertrek, krijgen betrokkenen van personeelszaken het aanbod om aan te sluiten bij het netwerk van oud-medewerkers. De hogeschool heeft 12.000 euro beschikbaar gesteld voor dit initiatief.
Meer info: hr.nl/oudmedewerkers

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

2 Responses to Nieuw: vereniging voor oud-medewerkers

  1. Het Kerstpakket, De parkeerplaats en Het aantal kopjes koffie op de medewerkers kaart blijven voor jong en oud, hoog en laag, man en vrouw, in en uit dienst belangrijke issues.

  2. Met alle drukte die het leven als gepensioneerde met zich brengt had ik me verkeken op de begintijd van de bijeenkomst van oud-medewerkers. Tot overmaat van ramp wist bij de ontvangstbalie niemand me te vertellen waar ik moest zijn voor de bijeenkomst. Een vriendelijke, servicegerichte student bood uitkomst!
    Het was leuk om veel bekende gezichten terug te zien en te ontdekken dat bij de een veel wilde en woeste haren zijn gekortwiekt en gereduceerd tot een overzichtelijker lengte, velen met eerbiedwaardige grijstinten, eentje die vuur spuugde, zodra de naam van Marc Rutten werd genoemd,
    Intussen kabbelde het enthousiaste verhaal van de spreker over de laatste vernieuwingen van het commercieel economisch onderwijs vriendelijk en opgewekt verder. Een einde aan de te grote toegeeflijkheid die uitstelgedrag van de studenten met alle problemen van dien in de hand heeft gewerkt. 60 studiepunten in het eerste jaar te behalen met het deelnemen aan een drietal projecten, die geflankeerd worden door enerzijds een aantal blokjes met voorwaardelijke geintegreerde vakken en anderzijds door een lijn met regelmatige persoonlijke begeleiding van het studieproces van de student.

    Tot zover even deze beschrijving.
    Ton, de titel van het boekje is “Ja, maar wat als alles lukt’ Auteur is Bertold Gunster. Beslist leuk om te lezen.

    Met hartelijke groet

    Leo

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top