Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
19 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Verkering met Tosca: Meet the parents

Gepubliceerd: 13 April 2016 • Leestijd: 1 minuten en 32 seconden • Column Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Wat: De ouders ontmoeten Heel geschikt voor: De perfecte schoonzoon Minder geschikt voor: De normale man, zonder stalen zenuwen Beoordeling: ****

Tosca Sel

Nu Gert en ik een koppeltje zijn, vraagt m’n moeder zeer regelmatig (zeg maar dagelijks) naar hem. Nu vragen als: ‘Waar woont ie?’, ‘Wat doen z’n ouders?’ en ‘Waarom speelt ie gitaar op z’n Facebookprofielfoto’ zijn beantwoord, zijn we aangekomen bij karaktervragen als: Wat vindt hij van je nieuwe schoenen/het feit dat je zonder hem op vakantie gaat/de inrichting van je huis?

Ik kan het haar niet kwalijk nemen, mijn aangeboren nieuwsgierigheid heb ik van haar, maar na een maand of drie ben ik het een beetje beu. ‘Misschien moet je het hem zelf eens vragen’, antwoord ik op een avond zonder na te denken op een WhatsAppje. Hier zat ze blijkbaar al op te wachten want er volgt direct een voorstel: ‘Zondagmiddag koffie bij jou? Wij nemen wel taart mee.’

Gert stemt toe en start hetzelfde onderzoek als m’n moeder. ‘Wat zijn je ouders voor mensen?’, ‘Waar komen ze vandaan?’, ‘Wat vinden ze belangrijk?’ en last but not least: ‘Zijn er nog verboden onderwerpen?’ Nee, die zijn er gelukkig niet.

Hoe dichter we bij zondag komen, hoe zenuwachtiger ik word. Mijn ouders en Gert zijn de belangrijkste en tegelijkertijd meest uitgesproken personen in mijn leven. Het zou dus fijn zijn als ze elkaar een beetje mogen want anders zijn gezellige verjaardagen en dergelijke een mission impossible.

Die zondagochtend is een aaneenschakeling van stressmomentjes. Het huis moet nog opgeruimd, de stofzuigerzak blijkt vol, de bloes die Gert aan wil zit in de kreukels en de koffie is op terwijl de supermarkt nog dicht is. Uiteindelijk wurm ik mezelf vijf minuten voordat m’n ouders arriveren met stressvlekken en al in een panty. Als dit een voorbode is voor de ontmoeting, kunnen we alles maar beter afblazen.

Als we drie uur later m’n ouders uitzwaaien en de voordeur dichttrekken, kunnen we maar een ding concluderen: het was zowaar gezellig. Terwijl we de vaat wassen, piept m’n telefoon. Een berichtje van m’n moeder. ‘Leuke schoonzoon, goed gedaan.’ Mission accomplished.

 

Tosca Sel is redacteur bij Profielen en datedeskundige. Volg ook haar wekelijkse rubriek Lieve Tosca op profielen.hr.nl waarin ze raad geeft over liefde, leven, daten en seks.

 

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

2 Responses to Verkering met Tosca: Meet the parents

  1. @N Dan vertel je dat ze zijn omgekomen in een bizar auto ongeluk en je er niet over wilt praten. Drastisch, maar wellicht in sommige situaties nodig.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top