Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
26 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Vier IFM-studenten en docent in Brussel, ongedeerd

Gepubliceerd: 22 March 2016 • Leestijd: 0 minuten en 53 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Vier studenten en een docent van de Hogeschool Rotterdam zijn op dit moment in Brussel, melden docenten van het Instituut voor Financieel Management. De studenten zitten in hun hostel en volgen het advies niet de deur uit te gaan. De begeleidende docent zit op de universiteit en kan die voorlopig niet verlaten.

Dat zegt Hans van Oudheusden, docent bij IFM. Hij heeft elk uur contact met de docent in Brussel, die weer in contact staat met zijn studenten. ‘De docent kan op dit moment niet naar de studenten toe omdat hij in een afgegrendeld gebied zit. Hij is op de universiteit, waar ook een ziekenhuis is waar gewonden worden behandeld.’

De docent en studenten waren in Brussel voor een business week, legt Van Oudheusden uit. ‘Alle Nederlandse studenten daar zijn in veiligheid, heb ik begrepen, maar andere studenten van deze business week zijn nog niet gelokaliseerd.’

Eerder vandaag dacht de calamiteitenofficier van de HR nog dat er geen studenten van de HR in Brussel zaten. Brussel is vanmorgen opgeschrikt door een serie bomaanslagen bij een vliegveld en een metrostation. Daarbij vielen doden en gewonden.

Studenten Gent en Antwerpen teruggehaald
Update, 15.45 uur: De woordvoerder van de hogeschool meldt dat de directeur van IFM inmiddels ook contact heeft gehad met alle ouders van de ‘Brusselse’ studenten. Tevens meldt ze dat de studenten uit Gent ‘uit voorzorg’ zijn teruggehaald naar Nederland. Ook een groep HR-studenten in Antwerpen heeft uit voorzorg het bezoek afgebroken en is met de bus terug naar de Hogeschool Rotterdam gekomen.

Olmo Linthorst

Correctie: in een eerdere versie van dit artikel spraken we van vijf studenten. Het zijn er vier.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

2 Responses to Vier IFM-studenten en docent in Brussel, ongedeerd

  1. Ik moet toegeven dat ik het altijd een beetje overdreven vind als ik lees dat “mensen uit voorzorg zijn teruggehaald naar Nederland”. Meestal is er direct in een niet-oorlogsgebied na een aanslag de hoogste mate van veiligheid. Dit zou dus betekenen dat Brussel nu door de bezetting van verschillende machten en ambtenaren in functie een ongelofelijk grote mate van veiligheid heeft. Ik zou dus meer denken dat de mensen worden teruggehaald om weg te gaan van de emotionele druk en schade.

  2. @Roger. Als tijden lopen er soldaten over de straten van Brussel, maar die kunnen niet alles voorkomen. Daarnaast geef “de hoogste mate van veiligheid” exact 0,0 garantie dat er ook niets gebeurd. Na de bommen op het vliegveld was die “mate van veiligheid” er ook, maar dat heeft de aanslag op de metro niet mogen voorkomen. Ik vind het dus totaal niet overdreven dat mensen uit voorzorg worden weggehaald.

    In dit geval draagt de HR een grote verantwoordelijk voor die studenten. De HR kan dus na die aanslagen niet het risico nemen dat haar studenten iets overkomt.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top